Hirdetés
Archivum

Ausztrália nyerte a 2018-as Nemzetközösségi Játékok nõi kosárlabda tornáját:

:

Hirdetés

Nem született meglepetés, Ausztrália hazai pályán veretlenül nyerte a 2018-as Nemzetközösségi Játékok nõi kosárlabda tornáját. A Gold Coast-i seregszemle fináléjában 99-55-re gyõzték le Angliát.

Az angol nõi kosárlabda válogatott elõször jutott el a Nemzetközösségi Játékokon a fináléba. Az ausztráloknak pedig az a bravúr sikerült, hogy a döntõig vezetõ úton minden riválisukat 100 szerzett pont fölé jutva tudták legyõzni. Az erõviszonyokat ismerve nem volt kérdés a gyõztes kiléte, különösen úgy, hogy a két csapat hétfõi csoportmeccsét 118-55-re hozták az ausztrálok. Ettõl függetlenül sok nézõ látogatott ki a helyszínre, hiszen ünnepelni készült az ausztrál közönség. Ezzel együtt pedig elbúcsúzni Belinda Snell-tõl, aki bejelentette a válogatottságtól történõ visszavonulását.

Az elsõ negyed végén ugyan 26-10-re vezettek az ausztrálok, de az elsõ 20 percben összességében jól tartotta magát Anglia. A második etapban 33-21-re még fel is zárkóztak. A 49-31-es félidõ után a harmadik etap hozta el a döntését. Itt akadt egy olyan periódusa a finálénak, amikor négy percen át mindössze egy mezõnykosarat szereztek az angolok. Ez idõ alatt 11-2-es sorozattal lépett el Ausztrália. Az utolsó 10 percnek 78-47-rõl vágtak neki a felek és már csak az volt a kérdés, hogy ezúttal is átlépi-e a 100 pontot a házigazda. Bár mindent megtettek, de ez végül nem jött össze.

A 99-55-ös végeredményt hozó döntõben olyan játékosok remekeltek, akik hazánkban is megfordultak. Az ausztráloknál Cayla George 16 ponttal és 10 lepattanóval dupla-duplát ért el. Mellette Kelsey Griffin szintén 16 egységig jutott. Az angoloknál, akiknek óriási sikert jelent ez az ezüstérem, a 13 pontos Azania Stewart lett a legeredményesebb. A lefújás utáni ünneplés alkalmával a kezdõkörben az ausztrál játékosok letérdeltek és így tisztelegtek a válogatottságtól visszavonuló Belinda Snell elõtt, aki könnyeivel küszködve integetett a közönségnek.

Magyar idõ szerint a délelõtti órákban a bronzmérkõzést is lejátszották, ezen Új-Zéland 74-58-ra legyõzte Kanadát.

Döntõ – eredmény, statisztika

Ausztrália – Anglia 99-55 (26-10, 23-21, 29-16, 21-8)

Hirdetés