Hirdetés
Archivum

Ausztrália nyerte a 3×3-as Ázsia-bajnokságot:

:

Hirdetés

Vasárnap lezárult a 3×3-as Ázsia-bajnokság a kínai Hunan tartomány fõvárosában, Csangsában. A kontinens-bajnoki címet Ausztrália hódította el magabiztos teljesítménnyel.

Fotó: FIBA.Basketball

Fotó: FIBA.Basketball

A 3×3-as Ázsia-bajnokság fõtábláján négy csoportban 12 válogatott részvételével zajlottak a küzdelmek a hétvégén. Ausztrália rendkívül nehéz ágról indulva ért fel a csúcsra. Az Alice Kunek, Bec Cole, Maddie Garrick és Zavecz Hanna összeállítású válogatott a csoportkörben 17-15-re verte Új-Zélandot és 16-14-re a házigazda Kínát. Kisebb meglepetésre ebbõl a hármasból az ausztrálok mellett a 2018-as aranyérmes Új-Zéland jutott még tovább és a házigazda Kína búcsúzott.

A negyedöntõben Fülöp-szigetek válogatottjával találkoztak az ausztrálok. Pontgazdag meccset vívtak a selejtezõbõl felkerült riválisukkal, de végül 21-16-os sikert arattak. Az elõdöntõben 21-15-re Mongóliát gyõzték le. Így jutottak el a fináléba, ahol Kazahsztán volt az ellenfelük.

A kazahok a csoportkörben Mongóliát 17-14-re múlták felül, majd Kirgizisztánt kiütötték 21-2-re. Az negyeddöntõben Thaifölddel egy fordulatos derbit vívtak, melynek végén 21-19-es sikert ünnepelhettek. Az elõdöntõben pedig Japánt gyõzték le 17-14-re.

A fináléban az ausztrálok extra védekezéssel tették egyértelmûvé a fölényüket. Négy perc alatt mindössze két pontot engedélyeztek riválisuknak. Végig vezettek, a találkozó felénél 9-3 állt az eredményjelzõn. Végül pedig 20-8-as sikerrel hódították el a trófeát.

Fotó: FIBA.Basketball

Fotó: FIBA.Basketball

A torna MVP-je Rebecca Cole lett. Az ausztrál klasszis 34 pontot ért el a hétvégén. Mellette az All-Star csapatba a kazahok centere Nadezhda Kondrakova, illetve a japánok ponterõs kisembere Minami Iju került. A bronzmérkõzésen Japán 21-14-re verte Mongólóiát.

Fotó: FIBA.Basketball

Fotó: FIBA.Basketball

A torna végeredménye

1. Ausztrália
2. Kazahsztán
3. Japán
4. Mongólia
5. Türkmenisztán
6. Thaiföld
7. Új-Zéland
8. Fülöp-szigetek
9. Irán
10. Kína
11. Srí Lanka
12. Kirgizisztán
13. Tajvan
14. India
15. Malajzia
16. Szamoa
17. Maldív-szigetek
18. Vanuatu

Hirdetés