Hirdetés
Archivum

Ausztrália nyerte a 3×3 WS elsõ állomását:

:

Hirdetés

Az Alice Kunek, Bec Cole, Maddie Garrick és Zavecz Hanna összeállítású ausztrál válogatott nyerte a FIBA új 3×3-as nõi versenysorozatának, a FIBA 3×3 Women’s Series elsõ állomását. A Kínában, Csengtu városában rendezett torna döntõjében az ausztrálok Japánt verték.

Fotó: FIBA.Basketball

Fotó: FIBA.Basketball

Pénteken lezárult a csoportkör és ez azt jelentette, hogy a két négyes elsõ helyezettje, tehát Ausztrália és Kína alanyi jogon elõdöntõsként várta a szombati folytatást. A második nap így elõször a négy között még kiadó két szabad helyért kiírt találkozókkal kezdõdött. Az elsõ rögtön hosszabbításos csatát hozott, melynek végén Hollandia 17-14-re verte USA-t. Az amerikaiak 3 perccel a vége elõtt 11-5-re vezettek, de nem tudták végigvinni az elõnyüket. A rendes játékidõ végén dudaszós találattal egyenlített Hollandia és utána a gyõzelmet is behúzta. A másik ágon a japánok végig vezetve 18-15-re múlták felül a franciákat.

Az elsõ elõdöntõben Ausztrália 12-10-re verte Hollandiát. Az utolsó 5 percben 4-4 után végig az ausztrálok vezettek. Pontszegény, küzdõs, helyenként talán túlzottan keménykedõ meccsen tartották kézben az irányítást. Végül összességében magabiztos sikerrel kerültek a fináléba. A másik ágon a japánok 19-16 arányban bizonyultak jobbnak Kínánál. A házigazda kínaiak a meccs elején 7-3-as elõnyt építettek fel. Erre azonban Japán 10-0-val válaszolt, 13-7-re módosítva az állást. Az utolsó három percben még egyszer felzárkóztak a kínaiak 1 pontra, de fordítani nem tudtak.

A döntõre Ausztrália tudott frissebb maradni és magabiztos 21-15-ös gyõzelemmel hódították el a trófeát. Két perc alatt 6-2-re léptek el az ausztrálok. A mérkõzés felénél már 14-6-ra vezettek. Nagyot küzdve, távoli dobásokkal zárkózott Japán, de csak kozmetikázni tudtak az eredményen. A finálét követõ eredményhirdetésen az MVP-t is kihirdették. Az elismerést az ausztrál Alice Kunek kapta meg, aki az öt találkozón 46 pontot ért el. A FIBA 3×3 Women’s Series második állomását június 14-én és 15-én Torinóban rendezik, a harmadikat pedig július 9. és 10. között Jekatyerinburgban.

Fotó: FIBA.Basketball

Fotó: FIBA.Basketball

Ágrajz

Hirdetés