Hirdetés
Archivum

Ausztrália nyerte az U17-es Világbajnokságot:

:

Hirdetés

Szombaton este lezárult a nõi kosárlabda U17-es Világbajnokság. Az aranyérmet Ausztrália nyerte, miután a fináléban kiütötték Olaszországot.

Fotó: FIBA

Fotó: FIBA

Nem volt kérdés, hogy a torna két legjobb csapata jutott a döntõbe, a várt szoros csata azonban elmaradt. Az elsõ negyed végén 14-9-re vezettek az ausztrálok. A második etapban ugyan még 17-16-ra felzárkóztak az olaszok, de innen a félidõig 14-0-s szériát csináltak az ausztrálok.

A 31-16-os félidõ után a harmadik negyedben a 20 egységet is elérte a differencia. A záró szakasznak 47-27-rõl vágtak neki a felek. Itt már nem volt kérdés a gyõztes kiléte. Az ausztrálok végül 62-38-as sikerrel szerezték meg az aranyérmet. Monique Conti 18 ponttal lett a gyõztes csapat legeredményesebbje, míg Jasmine Simmons 14 ponttal és 12 lepattanóval dupla-duplát ért el.
 

Fotó: FIBA

Fotó: FIBA

Az eredményhirdetés alkalmával kihirdették a torna egyéni díjazottjait. Az MVP az ausztrálok szupertehetsége, a kiváló adottságokkal rendelkezõ center Ezi Magbegor lett. Mellette az All-Star ötös tagjai: Sara Madera (Olaszország), Jasmine Simmons (Ausztrália), Monique Conti (Olaszország) és Xu Han (Kína).
 

Fotó: FIBA

Fotó: FIBA

A bronzérmet az Egyesült Államok válogatottja szerezte meg, miután 65-50-re legyõzték Kínát.
 

Eredmények és statisztika
 

Döntõ
Olaszország – Ausztrália 62-38
 

3. helyért
Kína – USA 50-65

Hirdetés