Hirdetés
Archivum

Ausztrália sem okozott gondot az Egyesült Államoknak:

:

Hirdetés

Lezárult az olimpiát megelõzõ felkészülési idõszak legrangosabb tornája. New Yorkban a Madison Square Gardenben 13 ezer nézõ elõtt az Egyesült Államok válogatottja Ausztráliát legyõzve veretlenül nyerte a tornát.

A 104-89-es végeredmény egy kicsit csalóka, hiszen ugyanazt láthattuk, mint az USA – Franciaország mérkõzésen. Ahogy a franciák, úgy az ausztrálok is 25 percen át kiválóan tartották magukat. A félidõben mindössze 54-48-ra vezetett az Egyesült Államok. A harmadik negyed második felétõl nõtt 10 egység fölé a különbség.

A záró szakasznak már 18 pontos elõnnyel vágtak neki az amerikaiak. Mindkét szakvezetõ minden játékosának lehetõséget adott. Az amerikaiaknál Diana Taurasi 20, Elena Delle Donne 19 pontot szerzett. Az ausztráloknál Liz Cambage zárt 22 ponttal. Az UNIQA Sopron centere Cayla George közel 4 percet töltött a pályán.

A másik mérkõzésen Kanada 71-63-ra gyõzte le Franciaországot. Nagy fordulatokat hozott ez a találkozó, hiszen a negyedik negyed elõtt még 4 ponttal a franciák vezettek. A záró szakasz és különösen a végjáték a juharleveseknek sikerült jobban. Kanada legeredményesebbje a 13 pontos Miah-Marie Langlois lett. A francia együttesbõl Sarah Michel jutott 16 egységig.

Eredmények

Ausztrália – USA 89-104

Franciaország – Kanada 71-63

Hirdetés