Hirdetés
Archivum

Ausztrália U19-es csapata rangos tornát nyert:

:

Hirdetés

A felnõtt válogatottnál is számításba vett Rebecca Cole és Kerry Harrington vezetésével Ausztrália nyerte Franciaországban, Rezé városában az egyik legrangosabb utánpótlás nõi kosárlabda tornát.

A hátország számára 22. alkalommal megrendezett seregszemlén a fináléban az opálok 76 – 53 arányban múlták felül Törökország korosztályos legjobbjait. A találkozón a két fentebb említett ifjú titán mellett az ausztráloknál, Jillian Haughton és Rebecca Allen teljesítményét kell kiemelni, míg a törököknél a 18 pontig jutó Ayse Cora nevét érdemes megjegyezni. Velük hamarosan nagy csapatokban is találkozhatunk.

A 8 csapatos tornán a harmadik helyet Oroszország szerezte meg, míg a negyedik az U18-as korosztályban évek óta jól teljesítõ Svédország lett.  Az oroszoknál Julia Stepanova mutatott kiváló formát, míg az északiaknál Josefin Vesterberg került a középpontba.

Az ötödik helyet a rendezõ Franciaország csípte meg Belgium legyõzésével. A hazaiaknál Helena Akmouche, a belgáknál pedig Lien Delmulle emelkedett ki a mezõnybõl a tornán. A hetedikek Tereza Vyoralova vezetésével a csehek lettek, miután 75-73-ra múlták felül a záró napon Hollandiát. A hollandoknál De Kleijn és Zera Butter nevével találkozhatunk a késõbbiekben.

Eredmények

Döntõ
Ausztrália U19 – Törökország U18 76:53

3. helyért
Oroszország U18 – Svédország U18 66:52

5. helyért
Franciaország U18 – Belgium U18 63:56

7. helyért
Hollandia U18 – Csehország U18 73:75

Hirdetés