Hirdetés
Nagyvilág

Ausztráliában is buborékba vonulhat a női bajnokság:

:

Hirdetés

Augusztus végén tartott helyi sportújságíróknak háttérbeszélgetést a WNBL vezetése a 2020/2021-es szezon előkészületeiről.

Lauren Jackson a beszélgetést azzal indította a beszámolók szerint, hogy feltétlenül szeretnék lebonyolítani a szezont. Nem is merül fel, hogy nem lesz játék. Megkönnyíti az előkészületeket, hogy légiósokat nem alkalmazhatnak a klubok, így csak a WNBA-ben szereplő ausztrálok beutaztatását kell majd megszervezni októberben.

A szezon kapcsán mérlegelik a buborék kialakításának lehetőségét. A legnagyobb kérdés ugyanis Ausztráliában is az, mint a világon mindenhol: érdemes-e halasztani januárra? Amennyiben eltolják a rajtot, akkor sem garantálható, hogy a sportrendezvények lebonyolításának körülményei érdemben változnak a következő év elejéig.

Ha a buborék mellett döntenek november közepére kiírt rajttal, akkor is két opciót mérlegelnek. Az egyik egy 14-18 meccses alapszakasz négycsapatos rájátszással. Ebben az esetben hét hétre vonulnának buborékba a csapatok. Ez komoly logisztikát igényel, de már bekérték az ajánlatokat a potenciális helyszínektől.

A második megoldás, hogy egy-két hetes buborék időszakokkal több helyszínen elindítják a szezont és esetleg, ha a körülmények engedik, akkor az évad második felét már a szokott rendnek megfelelően bonyolítanák le.

Fotó: WNBL

Hirdetés