Hirdetés
Archivum

Ausztráliától is vereséget szenvedett Szerbia Kínában:

:

Hirdetés

Vasárnap a második játéknapot bonyolították le a kínai Hszingjicsüan városában megrendezésre kerülõ nõi kosárlabda Négy Nemzet Tornáján. A hazánkban szereplõ játékosok egész sorával felálló szerb válogatott 66-42-re alulmaradt Ausztráliával szemben.

Fotó: KSS.rs

Fotó: KSS.rs

Ausztrália és Szerbia csatája abból a szempontból pikánsnak ígérkezett, hogy két éve Rióban egy zseniális negyeddöntõt vívtak a felek. Akkor a szerbek búcsúztatták az olimpiai negyeddöntõben az ausztrálokat. Ezúttal azonban nagyon más volt a helyzet. A pontszegény elsõ félidõben még nem alakult ki nagy differencia a felek között. Az ausztrálok 20 perc után 21-20-ra vezettek.

A harmadik negyedben öt perc alatt annyi pontot értek el az ausztrálok, mint az elsõ félidõben. Ezzel a lendülettel állva is hagyták riválisukat. Végül 30-10-re nyerték ezt a szakaszt. A negyedik negyedben 20 egység környékén állt be a differencia. Az gyõztes csapatban a 14 pontos Kelsey Griffin lett a legeredményesebb.

A 66-42-es vereség alkalmával a szerbeknél az elmúlt évadban vagy éppen az elõttünk álló szezonban hazánkban szereplõk közül Maja Skoric 3, Aleksandra Crvendakic 2 pontot ért el, míg Tijana Cukic 5, Sanja Mandic 4 egységig jutott. Mellettük Jovana Popovic is pályára lépett.

Szerbia hétfõn Argentína ellen zárja az elsõ kínai tornát.

Hirdetés