Hirdetés
3x3

Ausztria és Németország az első riválisok az U23-as 3×3-as világbajnokságon:

:

Fotó: FIBA.Basketball

Hirdetés

Csütörtökön megkezdi szereplését a bukaresti U23-as 3×3-as világbajnokságon a magyar válogatott. A Pusztai Petra, Tenyér Zsófia, Tóth Franka és Tóth Orsolya összeállítású csapatunk 11 óra 5 perctől Ausztriával, majd 14 óra 20 perctől Németországgal mérkőzik.

Süle Krisztina szövetségi kapitánnyal készített átfogó interjúnk IDE KATTINTVA olvasható.

Ismerkedjünk meg a csütörtöki ellenfelekkel. Az első rivális 11 óra 5 perctől Ausztria lesz. Az osztrákokkal egy konferenciában voltak a mieink a Nemzetek Ligájában. A Pozsonyban és Szolnokon megismert keretükből Bettina Kunz és Simone Sill lesz most is itt. A mindössze 17 éves Magdalena Schmidt teljesen újonc, egyértelműen a jövő embere lehet.

Az osztrákoknak van U21-es Nemzetek Ligája csapatuk is. Nina Krisper annak a gárdának a meghatározója volt nyáron. Riválisunk keretéből ketten szereztek Women’s Series tapasztalatot. Bettina Kunz Bukarestben, Nina Krisper Prágában lépett pályára. Sokat versenyző és egy meccsen bármikor bárkire veszélyes gárda. A közösségi oldalaikon látható felvételek arról árulkodnak, hogy Lengyelországgal és USA-val is találkoztak a felkészülés alatt.

A második ellenfél 14 óra 20 perctől Németország. Elképesztő fejlődésen mentek keresztül a németek, a világranglistán jelenleg másodikak. Öt Women’s Series tornán és a konstancai nagydöntőn voltak négy között a felnőttek és az Európa-bajnokságon is szereztek egy értékes 5. helyet. Az U18-as válogatottjuk eközben világbajnoki döntőt vívott. Az idei U23-as csapatunk talán kevésbé karakteres, mint a felnőttek vagy a nagyon ígéretes U18. Ettől függetlenül egy pillanatra nem szabad lebecsülni őket.

A Nemzetek Ligájában saját konferenciájukban harmadikak lettek Spanyolország és Franciaország mögött. Két mini-tornát megnyertek, de lett egy 5. helyük és az mindent megpecsételt. Hárman vannak itt az U23-as Nemzetek Ligája keretből (Amelie Kröner, Laura Zolper és Marie Reichert), míg egy játékost Victoria Poros személyében az U21-es Nemzetek Ligája csapatból tettek fel. Rengeteg versenyeznek a németek. Náluk Laura Zolper és Marie Reichert azok, akik Women’s Series tapasztalattal (Sukhbaatar, Bordeaux) rendelkeznek és ott remek teljesítményt nyújtottak rutinosabb társaik segítségével. Komoly erőfelmérőre számíthatunk.

Hirdetés