Hirdetés
Archivum

Ausztria nyerte az U16-os C-divíziót:

:

Hirdetés

Vasárnap este egy újabb európai FIBA torna zárult le. Moldova fõvárosa Chisinau adott otthont a leány U16-os C-divíziós Európa-bajnokság küzdelmeinek, melyet a szomszédos Ausztria válogatottja nyert meg.

Fotó: FIBA.Basketball

Fotó: FIBA.Basketball

Nyolc csapat részvételével rendezték az U16-os leány C-divíziós Európa-bajnokságot. A chisinau-i tornán két négyes csoportban kezdték meg a küzdelmeket a csapatok. A késõbbi két döntõs, Ausztria és Skócia összességében kiemelkedett a mezõnybõl. Az osztrákok az A-csoportban Máltát, Grúziát és Monacót is nagy különbséggel verték. A skótoknak annyival nehezebb dolguk volt, hogy õk a házigazdával egy csoportba kerültek. Ott egy szorosabb meccsen 57-53-ra verték Moldovát, mellettük Wales és Gibraltár nem okozott gondot nekik.

Az elõdöntõben Ausztria a házigazda Moldovát 82-37-re ütötte ki. A másik ágon a skótok 63-57-re verték Grúziát. Összejött az erõviszonyok alapján az elõzetesen várt döntõ. A fináléban az osztrákok 69-48-ra múlták felül Skóciát. A 24-12-es harmadik negyedben hagyták állva riválisukat és magabiztosan hódították el a trófeát. A torna MVP-je Sarah Pia Winkler lett, aki 12.8 pontot, 5.6 lepattanót, 4 gólpasszt és 3.8 szerzett labdát átlagolt. Mellette az All-Star ötöst Sophie Loughran (Skócia), Nino Gadelia (Grúzia), Hermance Marti (Monaco) és Sasha Lecuyer (Málta) alkotta.

Fotó: FIBA.Basketball

Fotó: FIBA.Basketball

Hirdetés