Hirdetés
Hirdetés
Magyarország

Az 1991-es Európa-bajnoki bronzérmes válogatottat köszöntötték:

:

Hirdetés

Szombaton a Hősök terén a Kosárlabdázás Napján az 1991-es Európa-bajnokságon bronzérmes felnőtt női válogatottunkat köszöntötték.

Mint ismert, 1991-ben Tel-Aviv adott otthont a kontinenstornának. A magyar válogatott a házigazda Izraellel, Bulgáriával és Csehszlovákiával volt egy csoportban. A mieink Bulgáriát (76-64) és Izraelt (74-62) legyőzték, míg Csehszlovákiával szemben alulmaradtak (61-91). Az elődöntőben a Szovjetunió volt rivális (80-93), majd a bronzcsatán ismét Bulgária (65-61).

A bronzérmes válogatott tagjai közül Bakai Eszter, Balázs Hajnalka, Balogh Judit, Bíró Anikó, Csák Magdolna, Németh Ágnes, Szakállné Csávás Andrea és Sztojkovics Éva személyesen is ott lehetett a szombati köszöntésen. Mellettük a tragikus közlekedési balesetben fiatalon elhunyt Horváth Judit, illetve Bíró Eszter, Knopp Eszter és Nagy Andrea alkotta a tornán a nemzeti csapatunkat.

Az eseményen köszöntésre került Pálinkás József és Gyimesi János (edzők), Horváth Frigyes (csapatvezető) és Kiss Ottó (gyúró), illetve megemlékeztek Dr. Hepp Ferenc, csapatorvosról.

Meghatottan állok itt. Ha az ember végig néz, fantasztikus élmények jönnek elő. Köszönjük nektek, hogy példaképek vagyok, hogy itt állhattok az ország fővárosában a legszebb téren és innen üzenhetünk, hogy van értelme dolgozni. Nagyon nagy munka volt ebben, hogy ide juthattatok, ezt az eredményt hozhattátok. Mindig jó beszélni arról, hogy mi volt, de emellett mindig fontos beszélni arról, hogy mi lesz vagy mi legyen. Most azt látom, hogy a lányaink, a női utánpótlás a nyomdokaitokban vannak. Bízom benne, hogy lesz belőlük hasonló, amit elértetek. Nagyon szépen köszönöm mindannyiótoknak, hogy itt állhatunk!

– mondta köszöntőjében Szalay Ferenc, a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének elnöke.

Hirdetés