Hirdetés
Archivum

Az 5-8. helyért folytatja a TFSE csapata az Egyetemi Játékok 3×3-as tornáján:

:

Hirdetés

Ahogy arról korábban már hírt adtunk, a TFSE együttese nagy csatában kivívta a negyeddöntõs szereplés jogát a coimbra-i Európai Egyetemi Játékok 3×3-as nõi kosárlabda tornáján. A magyar lányok kedden késõn este lejátszották a négy közé jutásért kiírt mérkõzést és ezen 21-11-re alulmaradtak a Pitesti Egyetem csapatával szemben.

Jól indult a mérkõzés, az elsõ percekben fej-fej mellett haladtak a csapatok. Nem telt el három perc, amikor még 6-5-re a TFSE vezetett. Innen azonban egy 6-1-es sorozattal fordított a román együttes. A folytatásban már végig a Pitesti Egyetem alakulata járt elõrébb. Egy duplával a 8. percben el is döntötték a meccset.

Ezzel a magyar csapatok számára még nem lezárultak a küzdelmek a 2018-as Európai Egyetemi Játékok 3×3-as kosárlabda tornáján. A gyõri Széchenyi István Egyetem gárdája harmadik lett csoportjában 1 gyõzelemmel és 2 vereséggel, így a 9-12. helyért folytatja. A TFSE pedig 2 gyõzelemmel és 1 vereséggel második helyen zárt a saját négyesében. A negyeddöntõs vereség után az 5-8. pozícióért mérkõzhet. 

A TFSE a folytatásban a nagypályás nõi kosárlabda tornán is érdekelt. Itt július 22-én, vasárnap kezdõdnek a küzdelmek.

Eredmény
Pitesti Egyetem – TFSE 21-11
Pontszerzõk: Varga Barbara 4, Karlócia Julianna 3, Miháczi Diána 2, Kováts Gabriella 2.

Hirdetés