Hirdetés
Archivum

Az 5-8. helyért játszhat a magyar válogatott az U16-os Eb-n:

:

Hirdetés

Kiélezett végjátékban a magyar válogatott 51-48-ra alulmaradt Csehországgal szemben az U16-os A-divíziós Európa-bajnokság negyeddöntõjében. A magyar lányok a folytatásban az 5-8. helyért játszhatnak, ahol az elsõ rivális pénteken délután Oroszország lesz.

Fotó: FIBA.Basketball

Fotó: FIBA.Basketball

Nem indult jól a csehek elleni találkozó, az elsõ percekben riválisunk bizonyult pontosabbnak és 11-3-ra léptek el. Az elsõ szakasz végén 11-5 állt az eredményjelzõn. Válogatottunk ugyan hét eladott labdánál járt, de biztató volt, hogy lepattanókban tartottuk a lépést. Ráadásul az elsõ negyed hajrájára stabil védekezéssel már sikerült a cseheket kizökkenteni a ritmusukból. A második negyed elején 18-5-re ellépett riválisunk. Innen azonban a magyar csapat percei következtek, hiszen egy 16-3-as etappal 21-21-nél egyenlítettünk. Rakita Lili és Keita Aya ponterõs teljesítményét hozta ez a nagy futás, akik a második 10 percben 8-8 pontot értek el. Ebben a periódusban 4 szerzett labdát is regisztráltak a statisztikai lapunkra, miközben az eladott labdák számát kettõre csökkentettük. Lélektanilag a legjobb pillanatban, a félidõhöz érkezve 25-23-ra fordítottunk.

A harmadik negyed elsõ találatát is a mieink szerezték. Idegesen játszottak a csapatok, aminek eredményeként 29-25-nél hosszú percekre befogyott az eredményjelzõ. A csehek törték meg ezt a kosárcsendet, de erre 7-2-es etappal válaszoltunk. Továbbra is jól szedte a lepattanókat válogatottunk és ekkor tudtunk egy-egy szerzett labdából könnyebb pontokat elérni. A harmadik etapot cseh tripla zárta, így a záró szakasznak 36-32-rõl vágtak neki a felek. Szoros végjátékra készülhettünk. A magyar csapat 42-41-ig õrizte elõnyét. Amikor azonban a csehek 5. triplája is célt ért, 44-42-re fordítottak. Ekkor még négy perc volt hátra a találkozóból. Sokáig úgy tûnt, hogy ellenfelünk a pár pontos elõnyét már végig fogja vinni. Az utolsó percben azonban 48-44 után Galántai Alma büntetõjével és Madár Eszter középtávolijával 48-48-nál egyenlítettünk. Az utolsó támadást a csehek vezették, akik végül 5 másodperccel a vége elõtt egy 2+1-es helyzettel döntötték el a meccset.

Eredmény

Csehország – Magyarország 51-48 (11-5, 12-20, 9-11, 19-12)
 

Statisztika

Hirdetés