Hirdetés
Archivum

Az 5-8. helyért játszhat a magyar válogatott az U20-as Eb-n:

:

Hirdetés

Az erõviszonyoknak megfelelõen Franciaország magabiztosan érvényesítette fölényét válogatottunk felett az U20-as Európa-bajnokság negyeddöntõjében. A magyar csapat 76-33 arányban maradt alul, így a hétvégén az 5-8. helyért játszhat a csehországi kontinenstornán.

Fotó: FIBA.Basketball

A magabiztosan menetelõ francia válogatott ellen kifejezetten jól kezdett a magyar csapat, 10-6-ra és 12-10-re is vezettünk az elsõ negyedben. A játékrész hajrájában azonban 14-14 után a francia gárda egy 14-0-s szériát mutatott be. Az elsõ szakaszt Tima Pouye triplája zárta, aki a második etap elején is eredményes volt távolról. Gyorsan nõtt a differencia innentõl kezdve. Végül 37-14-nél Radócz Fanni törte meg a kosárcsendünket.

Becsülettel küzdöttek a magyar lányok, de a 46-18-as félidõre lényegében eldõlt a továbbjutó kiléte. A statisztikát figyelve 32-15-re vezettek a franciák a lepattanókban. Emellett a mezõnymutatót tekintve rajzolódott ki nagy különbség. A mieinknél mindössze 6 sikeres kísérletet jegyezhettünk fel 30 vállalásból. A harmadik negyed kiegyenlítettebb játékot hozott. Óriási fizikális fölényben lévõ riválisunkkal szép támadásokat vezetve sikerült a lépést tartani. A 62-31-rõl induló záró szakaszban azonban nagyobb francia fölény mutatkozott. Mindkét szakmai stáb bõ rotációt alkalmazva minden nevezett játékosának lehetõséget adott.

A 76-33-as sikerével Franciaország megérdemelten vívta ki a négy közé jutást. Az elõdöntõben a spanyolokat megtréfáló olaszokkal találkoznak. A mieink az 5-8. helyért folytatják, ahol az elsõ rivális szombaton 13 órától Spanyolország lesz.

Eredmény

Magyarország – Franciaország 33-76 (14-28, 4-18, 13-16, 2-14)
 

Statisztika

Hirdetés