Hirdetés
Archivum

Az 5-8. helyért játszhat a magyar válogatott Sopronban:

:

Hirdetés

A magyar válogatott a soproni U20-as A-divíziós Európa-bajnokság negyeddöntõjében 73-61-es vereséget szenvedett Szerbiától, így a torna folytatásában az 5-8. helyért játszhat. A lányok hatalmasat küzdöttek, de döntõ pillanatokban riválisunk pontosabbnak bizonyult.

Fotó: FIBA.Basketball

Fotó: FIBA.Basketball

Igazi meccshangulatban dobták fel a labdát a Novomatic Arénában. Az elsõ négy találkozóját megnyerõ magyar válogatott Szerbiával mérkõzött az elõdöntõbe kerülésért. Jól indult a találkozó, két és fél perc alatt 9-2-re léptünk el. Riválisunk idõt is kért, de a 4-6 pontos elõnyt sokáig õriztük. A negyed hajrája kiegyenlítetté vált, 10 perc után azonban 20-18-ra vezettünk. Elsõsorban az okozhatott fejfájást, hogy Kiss Virág már két személyi hibánál járt.

Álomszerûen indult a második szakasz, négy perc alatt 15-0-s sorozatot mutatott be válogatottunk. Ebbõl Gereben Lívia 8, Kiss Virág 4, Studer Ágnes 3 ponttal vette ki a részét. A félidõ utolsó 5 percbe viszont a szerbeknek sikerült jobban. Kissre ráfújták a harmadik hibáját, így le kellett cserélni. Az egyre feszültebbé váló meccsen megakadt támadásban a magyar csapat. Riválisunk pedig fokozatosan visszanyerte önbizalmát. Ennek eredményeként hat pontra is felzárkóztak. A legjobbkor jött 37-31 után Gereben triplája, a félidõben 40-33-ra mentünk.

A félidei statisztikát figyelve azt láthattuk, hogy a fontos mutatók többségében még a magyar válogatott állt jobban. Figyelmeztetõ volt, hogy a lepattanócsatát nyerték a szerbek. Leginkább azonban a meccs lélektana festett kedvezõtlenül. A harmadik etap elején úgy nézett ki, hogy sikerül visszavenni ezen a téren a kezdeményezést. Czukor Dalma duplája után újra 10 ponttal vezettünk. Innentõl azonban a szerb válogatott akarata érvényesült. Küzdöttek a magyar lányok, de sok lehetõség maradt ki. Ezeket pedig könyörtelenül megbüntették. A negyed utolsó másodpercében egy dudaszós triplával 52-52-nél ki is egyenlítettek a szerbek.

A záró szakasz elsõ támadását követõen 54-52-nél a mérkõzésen elõször járt elõrébb riválisunk. A következõ percekben fej-fej mellett haladtak a csapatok. Mindkét oldal nem egy vitatható szituációt tett szóvá. Ebben a helyzetben a szerb csapat tudott jobb döntéseket hozni támadásban, miközben 58-57-es vezetésünk után 5 percig nem találtunk be. Végül 12-0-s szériát produkált riválisunk, ami 69-58-nál az utolsó percben eldöntötte a mérkõzést. Amikor Studer bravúros triplája behullott a gyûrûbe, már nem volt kérdés a továbbjutó kiléte. A magyar csapat nagyot harcolt, kulcspillanatokban azonban ellenfelünk pontosabbnak bizonyult.

Folytatás szombaton az 5-8. helyért, amikor 15 óra 45 perctõl Portugália lesz az ellenfél.

Eredmény

Szerbia – Magyarország 73-61 (18-20, 15-20, 19-12, 21-9)

Statisztika

Hirdetés