Hirdetés
Archivum

Az 5-8. helyért portugál rivális ellen folytatja a TF:

:

Hirdetés

A Poznanban zajló egyetemi Európa-bajnokságon pénteken és szombaton rendezik a helyosztókat. A TF elsõ ellenfele az 5-8. a helyért a portugál Aveiro-i Egyetem gárdája lesz. Magyar Bianka vezetõedzõt kérdeztük.

Fotó: EUSA

Fotó: EUSA

A csütörtöki negyeddöntõben a TF remek meccset vívott a torna egyik legerõsebb alakulatával. A Bécsi Egyetem ellen ugyanis sokáig kiválóan tartották magukat a mieink és csak a hajrában érvényesítette fizikális fölényét a rivális. “Büszke vagyok a csapatra, nagyon jól kosárlabdáztunk.” – kezdte visszatekintését Magyar Bianka vezetõedzõ, majd így idézte fel az összecsapást.

“Három negyeden át, az elsõben, a másodikban és a negyedikben szépen játszottunk. A harmadik negyedben technikai hiba miatt jött egy hosszabb szünet, ami nekünk nem jött jól és ezt a játékrészt kicsit elrontottuk. Végül nem tudtuk megnyerni a mérkõzést, de nagyot küzdöttünk és le a kalappal a lányok elõtt. Olyan csapattal, amelyikben több profi is szerepel, színvonalas meccset tudtunk játszani.”

A vezetõedzõ szavait megerõsítve a statisztika is azt mutatja, hogy toronymagasan a legjobb lengyelországi meccse volt ez a TF gárdájának. Sõt a mutatott játék helyenként a tavaszi szép menetelést idézte. Az élvonalbeli szereplésre készülve is értékes visszajelzéseket adott ez a délután. “Jól sikerült felpörgetni a csapatot és egyben voltunk. Szerettük volna megnyerni a mérkõzést, de sajnos elfáradtunk.” – mondta Magyar Bianka.

“Több mindent megpróbáltunk. Támadásban volt két plusz olyan emberünk, aki hozzá tudott tenni a korábbiakhoz képest. Igazi csapatként funkcionáltunk. Védekezést is váltottunk, de a Sigi Koizar személyében olyan rutinos játékosuk van a bécsieknek, aki mindig a legjobbkor talált be. Így nem tudtuk átvenni a vezetést a végén. A lányok mindent kiadtak magukból és szeretnénk innentõl az 5. helyet megszerezni. A tavalyi bajnokkal játszottunk. Úgy gondolom, hogy mindenki sokat tanul ebbõl a meccsbõl és ez hasznos a jövõre nézve. Becsülendõ, hogy nem voltunk sokan és így is ilyen színvonalas meccset tudtunk kialakítani.” – tette hozzá a TF szakvezetõje.

Az esti órákban a Pitesti Egyetem és a Aveiro-i Egyetem összecsapása után eldõlt, hogy végül pénteken 19 óra 45 perctõl portugál riválisa lesz a TF-nek. Ahogy Magyra Biankával folytatott beszélgetésünkkor is megállapítottuk, a portugál rivális – bár helyenként kellemetlenül gyors kosárlabdát játszik – talán valamivel szerencsésebb, mint a román. A Pitesti Egyetem alakulatát ugyanis erõs, fizikális játékosok alkotják.

“Az elsõdleges cél az volt, hogy bejussunk a legjobb nyolcba. Ez sikerült, innentõl kezdve minden találkozót fejlõdési lehetõségnek fogunk fel. A negyeddöntõben egy kicsit szûkebb rotációval játszottunk, de a hátralévõ két mérkõzésen igyekszünk bõvebb rotációt alkalmazni.”  – összegzett Magyar Bianka.

Hirdetés