Hirdetés
Archivum

Az alacsonyabban rangsorolt csapatok otthonában folytatódnak a török elõdöntõk:

:

Hirdetés

Hétfõtõl az alacsonyabban rangsorolt alakulatok otthonában folytatódnak az elõdöntõ párharcok Törökországban. A Cukurova nagy fölényben van Krivacevic Tijanáékkal szemben. A Fenerbahce – Galatasaray klasszikus viszont megjósolhatatlan.

Nagyon szurkoltunk Krivacevic Tijanáéknak, hogy a Botas csodát tudjon tenni az Alina Iagupova nélkül is extra Cukurova otthonában. Az elsõ két találkozó azonban óriási hazai fölényt hozott. Elõbb 74-50-re, majd 70-46-ra nyert a házigazda és ezzel 2-0-ra vezetnek az egyik fél harmadik sikeréig tartó párharcban. Nem volt egy súlycsoportban a két gárda. A tízzel több mezõnykosár, a tízzel több lepattanó és a nyolccal több gólpassz a Cukurova oldalán, ezen a szinten óriási differencia.

A Botas-nak joggal okozott fejfájást, hogy a padról nem jön pont. Eközben a Cukurova kihasználta mély keretét és fizikálisan felõrölte egyébként is fáradtabbnak tûnû ellenfelét. Szombaton is például a cserék úgy tudtak 23 pontot hozni, hogy a belgák klasszisa Kim Mestdagh kisebb sérülés miatt nem játszhatott. A Botas hazai pályán hagyományosan erõsebb, de óriási bravúr lenne kedden este akárcsak a negyedik meccs kikényszerítése.

Fotó: fenerbahce.org

Fotó: fenerbahce.org

A Fenerbahce és a Galatasaray párharca 1-1-rõl folytatódik hétfõn. A címvédõ a két hazai meccsébõl a másodikat elbukta és így nincs könnyû helyzetben. Ismét beigazolódott, hogy a két török gigaklub rivalizálása olyan speciális versenyhelyzet, amikor az elõzetes esélyek nem sokat számítanak. Az elsõ találkozó nagy Fener-es fölénye után a Galata pénteken este extra meccset hozott. Kiválóan védekeztek, 16 eladott labdába kényszerítették bele riválisukat és ebbõl 19 pontot értek el. Gyakorlatilag a szerzett pontjaik harmadát. Emellett 21 triplakísérletükbõl 10 sikeres lett.

A Fener pénteken nem tudott kellõen felpörögni és ellenfele kemény védekezésétõl – már a 19-6-os elsõ negyedben – olyan szinten kizökkent a ritmusból, hogy azt a folytatásban nem is találta meg. A Galata amennyiben a következõ két hazai meccsét hozza, döntõt vívhatna. Ez azonban nem lesz egyszerû feladat. Az alapszakaszban ugyan meg tudták szorongatni ellenfelüket, de a Fener a csarnokukban is nyert. Valerie Gernier biztosan maximálisan felkészíti tanítványait és az elsõ meccs nagy különbsége azért megmutatta: tudásban, minõségben óriási a különbség.

Ágrajz
Fotó: TBF

Fotó: TBF

Hirdetés