Hirdetés
Archivum

Az alacsonyabban rangsorolt gárdák vezetnek a francia elõdöntõben:

:

Hirdetés

Megkezdõdtek az elõdöntõ párharcok Franciaországban. Mindkét párharcban az alacsonyabban rangsorolt csapat, azaz a Bourges és a Villeneuve d’Ascq került elõnybe.

A Bourges egy pontgazdag találkozón 79-74-es gyõzelmet aratott a Lattes Montpellier otthonában. Az elsõ félidõben végig a Bourges járt elõrébb. A 45-39-es nagyszünet után a harmadik negyed elsõ felében 11-4-es sorozattal rövid idõre visszavette a vezetést a Montpllier. Ezt követõen azonban a játékrész végére újra elõnybe került a Bourges és onnantól azt már nem engedte ki a kezébõl. Clarissa Dos Santos (16 pont, 6 lepattanó) és Jo Leedham (16 pont) remekelt a gyõztes csapatban.

A Villeneuve d’Ascq hatalmas izgalmak közepette 63-61-es sikert ünnepelhetett a Charleville-Mézières otthonában. A lille-i együttes komoly fordítást mutatott be, a hazaiak a harmadik negyedben 10 ponttal is vezettek. Végül 52-45-rõl indult az utolsó 10 perc, melyet 18-9-re megnyerve szerezte meg a gyõzelmet a Villeneuve d’Ascq. A gyõztes találatot 19 másodperccel a lefújás elõtt ért el Gomis. A gyõztes gárda legeredményesebbje a 18 pontos Alina Iagupova lett.

Eredmények

Lattes Montpellier – Bourges 74-79
Az egyik fél második gyõzelméig tartó párharc állása 1-0 a Bourges javára.

Charleville-Mézières – Villeneuve d’Ascq 61-63
Az egyik fél második gyõzelméig tartó párharc állása 1-0 a Villeneuve d’Ascq javára.

Hirdetés