Hirdetés
Magyarország

Az alapszakasz első felének legjobb egyéni teljesítményei:

:

Hirdetés

Szerdán este zárult a hazai élvonal alapszakaszának első fele és hétvégén már a második kör kezdődik. Hagyományos statisztikai áttekintésünk idén sem maradhat el. Nézzük, hogy a különböző mutatókban kik bizonyultak a legjobbnak.

A teljesítmény-indexet tekintve Alisia Jenkins neve mellett szerepel a legmagasabb érték, egészen pontosan 32.91. Mellette még az NKE-FCSM Csata klasszisa Megan Gustafson lépte át a lélektani 30-as határt, míg a harmadik a rangsorban Keyona Hayes a ZTE NKK-ból 26.8-as értékkel. A legjobb magyar játékos 15. helyen található a rangsorban, Horti Dóra 20.64-es teljesítmény-index mutatóval.

Jenkins kiemelkedő mutatójának alapját a szerzett pontok és a lepattanók adják. Az alapszakasz első felében Alisia Jenkis 21.36 pontot átlagolt, amivel a mezőny legeredményesebbje lett. Rajta kívül a ZTE-s Keyona Hayes (20.5), a Vasasból Brianna Fraser (20.36) és szintén a TFSE-ből Chanise Jenkins (20.18) lépte át a 20-as határt. A magyar játékosokat tekintve a honosított Cyesha Goree 17.2-vel a 8. a rangsorban, míg Lelik Réka 14.27-es átlaggal a 16.

Fotó: kosarsport.hu

A lepattanók rangsorát Alisia Jenkins 11-es átlaggal vezeti. Mögötte Goree rendelkezik kétszámjegyű átlaggal, 10.3. A harmadik pedig a szekszárdi Erica McCall 9.64-es mutatóval. A védő-lepattanókat tekintve Jenkins 8.27-es átlaggal a legjobb. Megelőzve a 7.73-at átlagoló Gustafson-t és a meccsenként 6.82-t jegyző Abigail Fogg-ot (ELTE-BEAC Újbuda). A támadó-lepattanók sorában Erica McCall áll az élen 4.27-es értékkel. Mögötte Goree 3.5-ös átlaggal a második és a ceglédi Kristina Higgins a harmadik 3.18-as mutatóval. A Csatás Emma Cannon (3.09) és a DVTK-ból Ziomara Morrison (3) érte még el a hármas értéket. A magyar játékosok közül Horti Dóra rendelkezik legmagasabb átlaggal, kereken 8-as érték szerepel a statisztikai lapján.

A gólpasszok között Studer Ágnesé a legmagasabb átlag. A válogatottunk irányítója 6.09-et jegyez mérkőzésenként, míg mögötte Sandra Ygueravide, a győriek spanyol klasszisa 5.73-at és Ketia Swanier Ceglédről szintén 5.73-at. A negyedik a listán Horváth Bernadett (5.64) és az ötödik (5.6) Medgyessy Dóra. Szerzett labdákból Taylor Murra átlagol a legtöbbet, 3.18-at. Alisia és Chanise Jenkins követi 3-as, illetve 2.64-es átlaggal. A TFSE szezonját jól jellemzi, hogy az újonc szerb centere Kristina Arsenic osztotta ki a legtöbb blokkot átlagban 1.4-et. A játszott perceket tekintve Laklóth Anna 36-ot átlagol, míg Emma Stach, Chanise Jenkins és Alisia Jenkins 35 perc felett van szintén. Az eladott labdákban pedig a sereghajtó PINKK két játékosa Emma Stach és Tenyér Zsófia áll az élen, 4.5, illetve 4.18-as mutatóval.

Hirdetés