Hirdetés
Magyarország

“Jó emlékeim vannak idén az Európa Kupa szereplésünkről”:

:

Hirdetés

A Miskolc TV Medgyessy Dórával készített egy hosszabb beszélgetést az Európa Kupáról, a bajnokságról és a 3×3-as válogatottról.

Az Aluinvent DVTK az Európa Kupa nyolcaddöntőjében 80-57-re maradt alul a Valenciával szemben. A harmadik negyed közepén 42-40-nél még teljesen nyílt volt az összecsapás.

Nekem nagyon jó emlékeim vannak idén az egész Európa Kupa szereplésünkről. Én úgy érzem, hogy egy óriási változás történt a csapatunkban a törökországi túrán és ez nagyon sikeres volt. Akkor éreztük először a bőrünkön, hogy fel tudjuk venni a versenyt olyan nagycsapatokkal, akik európai szinten is megállják a helyüket. Így indultunk erre a valenciai túrára is. Mindenki tisztában van azzal, hogy ez a Valencia nagyon jó csapat és úgy érzem, hogy a végső győzelemre is esélyesek. Teher nélkül vágtunk bele és 25 percig egész jó mérkőzést játszottunk ezzel a sztárcsapattal. Kicsit nehezebben indult, de amikor felvettük a ritmusukat, akkor tudtuk velük tartani a lépést. Nyilván kijöttek a fizikális különbségek, hosszabb kispaddal rendelkezett a Valencia, de azt gondolom, hogy semmi szégyenkezni valónk nincsen és szépen helytálltunk.

– értékelt Medgyessy Dóra, aki kifejezetten értékesként jellemezte a nemzetközi szereplést.

“A mi fiatal csapatunknak mindenképpen hasznosak voltak ezek a mérkőzések. Más ritmusúak, más színvonalúak és nekünk a játékunk sokat javult, fejlődött ezeken. Az is jó volt, hogy az utolsó két bajnoki mérkőzésünket a Sopronnal játszottuk és utána jött a Valencia. Bízom benne, hogy ezek jó felkészülések a következő nagyon fontos bajnoki mérkőzésekre.” – tette hozzá a DVTK irányítója, mielőtt a bajnokságról beszélt volna. Az alapszakaszt 13 győzelemmel és 9 vereséggel a negyedik helyen zárták.

Fotó: FIBA.Basketball

Ez a bajnokság nagyon kiegyenlített. Nem voltak könnyű mérkőzések, nagyon sok meglepetés-győzelem született. Ennek nagyon örülök, mutatja a magyar bajnokság erősségét is. Fiatal és mondhatni új csapattal vágtunk neki a szezonnak, ami nehezen indult. Kellett idő az összeszokásra. Sok olyan fiatalunk van, akik korábban nem jutottak ennyi játéklehetőséghez, nem volt rajtuk ekkora teher. Ezt meg kell szokni. Most már meghatározóak a csapatban és tőlük is várunk meghatározó teljesítményeket. Amikor úgymond leküzdöttük ezeket a félelmeket, én úgy érzem, hogy összeállt a csapatunk. Sok meccset tudtunk csapatként megnyerni, amiben mind a 12 embernek szerepe volt. Jó úton haladunk, de most jönnek majd nagyon fontos mérkőzések, amikor meg kell mutatni, hogy tudunk nyerni teher alatt. Én úgy gondolom, hogy mutattunk olyat, mi alapján erre képesek vagyunk. Az alapszakasz negyedik helye nekünk reális és elértük a kitűzött célt ezzel.

– értékelte az alapszakaszt Medgyessy Dóra, aki a 22 mérkőzésen 32.7 perc alatt 11.2 pont, 8.2 gólpassz és 3.8 lepattanó átlagot jegyzett. A teljesítmény-index átlaga 19.3-as lett.

Mindig is az a típusú játékos voltam, hogy jobban örültem, ha tudok egy szép gólpasszt adni, mint, hogy én fejezzem be az akciót. Azokban a csapatokban szerettem játszani, ahol a csapatjáték dominált és nem az egyénieskedésről szólt. Ebben a szezonban kettős a szerepem eddig. Akadtak alkalmak, hogy éreztem nem ment annyira a csapatnak és nekem kell előre lépni és voltak olyan meccsek is, amikor ki tudtam szolgálni a társakat és úgy tudtunk eredményesek lenni. Ennek a szezonnak a kulcsa nekem, hogy meg kellett találnom ezt a középutat, mikor melyik Medgyessy Dórára van szükség. Amit hellyel-közzel meg tudtam tenni és bízom benne, hogy ezzel sokat segítettem a csapattársaknak.

Fotó: FIBA.Basketball

Medgyessy Dóra a 3×3-as válogatottal az olimpiai selejtezőre készül.

“Nyilván nekem a Diósgyőr sikeressége jelenleg a legfontosabb és ezért fogok mindent megtenni. Nem titkolom azért, hogy néha megfordul a fejemben: talán életem legnagyobb kihívása áll előttem a nyáron. Grazban fogunk szerepelni az olimpiai selejtezőn. Ami óriási kihívás lesz. Sokszor elhangzott, hogy a 3×3 nagyon más és tényleg minden esélyünk megvan, saját kezünkben van a sorsunk, hogy kijussunk az olimpiára. A második selejtező Debrecenben lesz és az külön közel áll a szívemhez. Nagyon hálás vagyok azért, hogy a sors megadta a lehetőséget: esetleg a szülővárosomból juthatok ki az olimpiára. Ez szuper lenne, de most lépésről lépésre haladok és szeretnék érmet szerezni a Diósgyőrrel.”

– hangsúlyozta a kiváló irányító, aki szerint a saját kezében van a válogatott sorsa.

Olyan négyes csapatunk van, olyan a kémia, hogy egyetlen mérkőzésre sem megyünk ki félve. Bízunk magunkban és a szakmai stáb erősíti bennünk, hogy milyen jók vagyunk és ezt el is hisszük. Nyilván foglalkozni kell az ellenfelekkel, de itt a pillanatnyi forma fog dönteni és sok minden múlik azon, hogy ki mióta játssza ezt a játékot. Sok nemzet változtatott a felállásán és hoztak olyan játékosokat, akik nem is játszottak 3×3-at. Én ennek kimondottan örülök, mert ez a játék nem úgy megy, hogy akármilyen jó játékos vagy, akkor 3×3-ban is az leszel. Ehhez hozzá kell szokni, fel kell venni a versenyt. Bízom a legjobbakban és csak rajtunk múlik, hogy kint leszünk-e az olimpián.

Fotó: FIBA.Basketball

Hirdetés