Hirdetés
Archivum

Az alapszakasz utolsó fordulóját rendezik Törökországban:

:

Hirdetés

Szombaton lezárul a török élvonal alapszakasza. Az elsõ három hely sorsa és sorrendje már eldõlt, utána viszont bármi lehet.

A Cukurova már korábban bebiztosította az elsõ helyét a tabellán. Ahogy az is eldõlt, hogy a Fenerbahce lesz a második és a Hatay a harmadik. A negyedik pozícióért viszont még teljesen nyitott a verseny és magyar szempontból is ez a legfontosabb.

Krivacevic Tijana csapata, a Botas jelenleg a negyedik, de erre a pozícióra matematikai esélye még a Mersin, a Galatasaray és a Besiktas gárdájának is van. A képlet nagyon egyszerû. Ha a Botas legyõzi a Bodrum-ot, akkor megszerzi a negyedik pozíciót és ezzel együtt a negyeddöntõs pályaelõnyt. Ha vereséget szenved és a Mersin nyer a harmatgyenge Istanbul Universitesi otthonában, akkor õk lesznek a negyedikek.

Ha a Botas és a Mersin is vereséget szenved. Akkor nyílik meg az esély a Canik-hoz látogató Galatasaray és az Adanát fogadó Besiktas elõtt. Ha ugyanis õk gyõzni tudnának, akkor extrém esetben négyes körbeverés is kialakulhat. A Galatának és a Besiktas-nak így arra is figyelnie kell, hogy minél nagyobb különbséggel nyerjen. Mini-tabella esetén a Mersin van a jelenlegi állás szerint kiváló pozícióban.

Az élen a Fenerbahce és a Cukurova egymással vív rangadót. A találkozónak a helyezéseket tekintve nincsen tétje és várhatóan a bajnoki rájátszás keddi kezdete elõtt három nappal nem is adnak ki magukból mindent a felek. Ettõl függetlenül egy esetleges késõbbi bajnoki döntõ tükrében érdekes derbi lehet ez is.

Az utolsó forduló programja – április 13., szombat
12:00 Besiktas – Adana
12:00 Botas – Bodrum
12:00 Canik Belediye – Galatasaray
12:00 Hatay – Bellona Kayseri
12:00 Izmit Belediyespor – Ormanspor
12:00 Mersin – Istanbul Univ.
15:00 Fenerbahce – Cukurova
 

Tabella

Hirdetés