Hirdetés
Magyarország

Az alapszakasz végjátéka után, rájátszás előtt a Győr – Weninger Virágot kérdeztük:

:

Hirdetés

Múlt héten lezárult a bajnokság alapszakasza, melyet 19 győzelemmel és 3 vereséggel a második helyen zárt az UNI-Győr – MÉLY-ÚT. Weninger Virággal beszélgettünk az elmúlt időszak tapasztalatáról és a következő feladatokról.

Az alapszakasz utolsó meccsén a Csata ellen 27-es VAL-t értél el. Ez volt a legjobb értéked az évadban ebben a mutatóban, de már előtte a Vasas ellen is 11 pontot, 6 lepattanót jegyeztél. Hogy értékeled ezeket a mérkőzéseket? 

A Magyar Kupa után eléggé csalódottak voltunk, nem úgy terveztük, hogy egy meccs után véget ér számunkra. Úgy érzem, utána még jobban összefogott a csapat annak tudatában, hogy mostantól nem szabad hibázni egyetlen mérkőzésen sem.

Én azt tudom mondani, hogy tényleg mindenki maximális odafigyeléssel, koncentrációval igyekszik csinálni azt, amit kérnek tőle az edzők. Egyénileg mindenkinek megvolt a maga feladata és azokat próbáltuk végrehajtani a lehető legjobban. Ezért sikerült ez a teljesítmény nekem is. Most jön a rájátszás, a csapat minden tagja nagyon akar, ilyenkor már nem szabad pihenni, hibázni.

Az eredmény szempontjából csak a play-off után lehet értékelni az évadot, de szakmai oldalról már lehet nézni egy nagyobb képet. Hogy érzed, miben változott a játékod? 

Több percet töltök a pályán. Ezt meg kell szoknom, régen nem volt ilyen a pályafutásomban. Ehhez is alkalmazkodnia kell egy sportolóknak. Nagyon sokat léptem előre emiatt, de közben azért azt is látom, hogy miben kell még fejlődnöm.

100%-osan próbálok edzeni és az edzők is sokat segítenek. Próbálom meccseken kamatoztatni, úgymond megmutatni azokat, amiket gyakorlunk és kérnek tőlem. Mezőnymunkában törekszem arra, hogy a maximumot hozzam. Ha esetenként a támadás nem is megy annyira, mezőnymunkában maximálisan odateszem magam. Ez a csapat egészére is igaz.

Szerintem a jó eredményeink részben annak köszönhetőek, ha valakinek nem megy támadásban, az védekezésben akkor is tud segíteni. Ha legalább három embernek kijön a lépés támadásban és ők tudják hozni azt a szükséges 10-15 pontot és mellettük a többiek védekezésben odateszik magukat, akkor csapatszinten eredményesek vagyunk.

Február 20-án játszottak a Sopronnal, azóta egy hónap alatt mindössze három tétmérkőzésen léptetek pályára. Mire figyeltek egy ilyen szünet során?

Sokat edzettünk ez alatt az időszak alatt, próbálunk új dolgokat is beépíteni. A Sopron elleni teljesítményből, illetve az utolsó két meccsből, amiket Vasassal és a Csatával vívtunk, sokat lehet építkezni. Jó úton járunk és csak előre kell nézni, a múlton már nem szabad rágódni.

Innentől nem lehet hibázni és ennek jegyében dolgozunk ebben az időszakban. Most minden erőnkkel arra koncentrálunk, hogy bejussunk a legjobb négybe. Előrébb nem tekintünk, így arról nem is szeretnék beszélni.

Fotó: gyorikosar.hu

A TFSE-MTK lesz az ellenfeletek a rájátszás első fordulójában. Milyen párharca számítasz?

Egy nagyon jó csapat a TF, legutóbb februárban Budapesten játszottunk velük. Mi nem nyújtottuk akkor a legjobbunkat és ahhoz próbálunk visszanyúlni olyan tekintetben, hogy igyekszünk kijavítani, amik akkor nem sikerültek. Kemény csatákra számítunk. Mindkét csapatot gyors játék jellemezni. Bízom benne, hogy a mi javunkra dől el a párharc.

Az alapszakasz mérkőzései mellett két erőfelmérőtök volt, az Európa Kupa és a Magyar Kupa. Mindkét alkalommal elveszítettétek az első találkozót, így adja magát a kérdés, hogy van rajtatok emiatt egy kis nyomás a play-off rajtjára fordulva?   

Mindig rossz érzés veszíteni és így visszagondolva a szezon eddigi alakulására, két lehetőséget már valóban elszalasztottunk. Abból próbálunk erőt meríteni, hogy a harmadikat nem szabad. Ebben az időszakban 100%-ban oda kell figyelni mindenre a pályán és azon kívül.

Összetett dolog ez és azt tudom mondani, hogy nagyon fegyelmezettnek kell lenni minden téren. Most például, hogy a Covid-helyzet erősödött és megint voltak elmaradt mérkőzések, még jobban oda kell arra is figyelni, ki mit csinál, hova megy, kivel találkozik, hogy ne kerüljünk nehéz helyzetbe, be tudjuk fejezni a bajnokságot gond nélkül. Remélhetőleg a lehető legjobb pozícióban.

Említetted a Covid-helyzetet. Általános jelenség a Covid-fáradtság, így szezon vége felé hogy bírjátok a gyűrődést? 

Lelkileg bírjuk. Most volt például egy csapatépítő programunk, így a pályán kívüli is tudunk valamennyit együtt lenni és egy kis kikapcsolódás biztosított ezzel. Nincs sok vissza ebből az évadból. 100%-ot kell nyújtani mindenkinek. Várjuk a szezonból hátralévő pár meccset, ami az eredmény szempontjából a legfontosabb lesz.

A szezon utáni időszakra milyen terveid vannak?

Válogatott összetartás biztosan lesz. Nagyon sokat szeretnék edzeni, egyéni képzéseken részt venni. Remélem, hogy a Covid engedi és egy kis nyaralás is belefér. Tavaly nyáron nem lehetett annyira utazni. Bízom benne, hogy a sok edzés mellett egy kis ilyen jellegű kikapcsolódásra is lesz mód.

Fotó: gyorikosar.hu

Hirdetés