Hirdetés
Archivum

Az alapszakaszgyõztest búcsúztatva elõdöntõs a Gyõr:

:

Hirdetés

A CMB Cargo UNI Gyõr lesz az UNIQA Sopron ellenfele a Magyar Kupa elõdöntõjében szombaton 16 órától. A gyõriek kiemelkedõ teljesítményt nyújtottak és a harmadik negyedtõl esélyt sem adtak a valós tudásától messze elmaradó Atomerõmû KSC Szekszárdnak.

Az egyik legkiélezettebb negyeddöntõnek ígérkezett a Gyõr és a Szekszárd csatája. A két csapat kiélezett, feszült rangadókat vívott az alapszakaszban és ezúttal is így kezdõdött az összecsapás. A mérkõzés elején még 7-3-ra a Szekszárd vezetett. A Gyõr elsõ három találata triplavonalon kívülrõl született, összességében pedig egy 10-0-s szériával fordított Völgyi Péter együttese. Pontszegény elsõ negyedet láthattunk, de éppen ennek a jó sorozatnak és a Gyõr összeszedett védekezésének köszönhetõen egyértelmûen Simon Zsófiéknál volt a lélektani elõny. A 14-9-rõl induló második negyed elején két triplával 18-17-re felzárkózott a Szekszárd. Zeljko Djokic együttese ettõl függetlenül rendkívül görcsösen játszott. Gyõri oldalon eközben az extra napot kifogó Simon Zsófi mellett Likhtarovich is eredményesnek bizonyult távolról, így 3-5 pont között állt be a differencia a felek között. A félidõt Simon találata zárta, amivel 35-28-ra vezetett 20 perc után a Gyõr.

A harmadik negyed elején Simon triplából volt eredményes, amivel 38-28-ra módosította az állást. Erre azonban két labdaszerzésbõl Studer és Lisec válaszolt. 38-32-nél az utolsó olyan pillanatot jegyezhettük fel, amikor még megfordulhatott volna a mérkõzés. A kiválóan felkészült gyõri csapat azonban nem engedte ki a kezébõl az irányítást. Kiesel, Simon és Goree találataival gyorsan nõtt a különbség a felek között. A harmadik negyed végén éppen Kiesel büntetõivel érte el 53-33-nál a 20 egységet a differencia. Ez nem kevesebb, mint egy 15-1-es széria volt. A továbbjutást illetõen nem maradtak nyitott kérdések az utolsó 10 percre. Völgyi Péter mélyebb rotációval igyekezett pihenõt adni a kulcsembereinek. A Szekszárd pedig mindent megtett, hogy a Pécsre szép számban érkezõ szurkolóit a lehetõségekhez képest kiszolgálja. A legszorosabb állást 64-51-nél jegyezhettük fel, de erre Laklóth egy triplával válaszolt. Ezzel született meg a gyõriek 9. hármasa ezen a délutánon. A Gyõr a játék minden elemében felülmúlva riválisát 67-53-as gyõzelmet aratott. Simon Zsófi 21 ponttal vezette gyõzelemre a csapatát.

Eredmény
CMB Cargo UNI Gyõr – Atomerõmû KSC Szekszárd 67-53 (14-9, 21-19, 18-5, 14-20)

Statisztika

Hirdetés