Hirdetés
Magyarország

Az alsóházi rájátszás utolsó mérkőzés jön:

:

Hirdetés

Szombaton kerül sor a 2020/2021-es évad utolsó alsóházi rájátszás mérkőzésére. A PINKK Pécsi 424 fogadja a ZTE NKK csapatát.

Az már korábban eldőlt, hogy a PINKK a 11., míg a ZTE a 12. helyen zár. Sőt azzal, hogy szerdán a BEAC legyőzte a Ceglédet, az is biztossá vált, hogy az idei play-out során a fővárosi gárdáé a legtöbb siker, szám szerint a hat meccsükből ötöt megnyertek Balogh Judit tanítványai.

A PINKK és a ZTE legutóbb április 3-án találkozott. Azon a zalaegerszegi találkozón a baranyai gárda 71-60-as sikert aratott Leslie Vorpahl 19 és Dragana Zubac 18 pontjával. A harmadik negyed hajrájától 50-50 után került előnybe a PINKK, melynek több szerzett és kevesebb eladott labdája volt. Ezen felül 42%-os mezőnymutatóval zárt, szemben a hazaiak 35%-ával.

A ZTE ezt követően a BEAC-tól és a Ceglédtől is vereséget szenvedett, így az első győzelmének megszerzésére már csak egy esélye maradt. A PINKK múlt héten Monoron legyőzte a Ceglédet. Egy tét nélküli összecsapáson valamivel több motivációt és energiát tudott mozgósítani Vanja Miljkovic gárdája. Múlt héten a PINKK-nél már nem volt Leslie Vorpahl. A ZTE-nél pedig Ambrus Péter munkáját nehezítette Mányoky Judit sérülése, illetve az, hogy Gabriela Saad turista-vízuma lejárt és már nem tud segíteni a csapatnak.

Fotó: Jóna István / ZTE NKK

Hirdetés