Hirdetés
Archivum

Az Aluinvent DVTK az elsõ döntõs a Magyar Kupában:

:

Hirdetés

Az Aluinvent DVTK jutott elsõként a Miskolcon zajló COOP Nõi Magyar Kupa döntõjébe. A DVTK szinte végig vezetve 71-58-ra gyõzte le a CMB Cargo UNI Gyõr gárdáját.

Remek hangulatban dobták fel a labdát Miskolcon az elsõ elõdöntõ alkalmával. A tét rányomta a bélyegét a játékra az elsõ negyedben, sokat hibáztak a csapatok. A DVTK rendezte elõbb a sorait és így 7-3-nál már Völgyi Péter idõkérése miatt állt a játék. A gyõriek szigorítottak a védekezésükön, így a játékrész végére 12-9-re zárkóztak fel. A második etap elején 14-13-nál pedig 1 pontra olvadt a differencia. A DVTK ezt követõen Czank Timi vezérletével lépett el újra és 22-13-nál már 9 egység volt a különbség. A játék képe a folytatásban is hasonlóan alakult, a Gyõr 5-6 pontra felzárkózott, majd ismét nõtt a hazai elõny. Pontszegény félidõt láthattunk, melyet lett volna esélye szorosabbá tenni a Gyõrnek, ugyanakkor nem dobtak igazán jól a Völgyi Péter tanítványai. Nem szerencsés egy játékost negatív értelemben kiemelni, de Chaney teljesítménye kilógott a mezõnybõl.

A 32-26-os félidõ után a harmadik negyed elején Likhtarovich triplájával 37-26-nál lépte át elõször a lélektani 10 pontot a hazai vezetés. A hullámzó játék folytatódott, Goree és Laklóth pontjaival zárkózott ismét a Gyõr és egy 8-0-s szériával 37-34-nél újra teljesen nyílt volt a mérkõzés. Az igazi fordulatot az hozta el, amikor a DVTK zónára váltott. Nem ment a Gyõrnek ez ellen a védekezés ellen és így a harmadik negyed végére 51-39-re módosult az állás. A záró szakasz elején Hodges és Horváth tripláival már 57-41-re vezetett a DVTK. Ezt követõen kockáztatniuk kellett Laklóth Annáéknak és ekkor három gyõri hárompontos is utat talált a gyûrûbe, így egészen 63-56-ig jött fel a Gyõr. Ennél közelebb azonban nem kerültek a vendégek, az utolsó percekben nem volt kérdés a gyõztes kiléte. A DVTK végig vezetve szerezte meg a 71-58-as gyõzelmet és ezzel elsõként jutott a döntõbe.

A DVTK keretébõl Brewer 17, Hodges 15, Likhtarovich 11 pontot szerzett, míg a gyõrieknél Goree 23, Laklóth 11, Radocaj 9 egységig jutott.

Eredmény
Aluinvent DVTK Miskolc – CMB Cargo UNI Gyõr 71-58 (12-9, 20-17, 19-13, 20-19)


Statisztika

Hirdetés