Hirdetés
Archivum

Az Aluinvent-DVTK gyõzelmével kezdõdött a szezon:

:

Hirdetés

Pénteken elrajtolt a Közép-Európai Liga. Az elsõ találkozón az Aluinvent-DVTK 81-66-ra verte a Rózsahegy gárdáját.

Nagyon jól indult a mérkõzés. A DVTK 7-0-val kezdett és az elsõ negyed végére 26-9-es elõnyt alakított ki. A második etap elején két gyors kosárral kezdte meg a felzárkózást a Rózsahegy, ami után Peresztegi Nagy Ákos gyorsan idõt is kért. A játékrész hajrájába érkezve a 17 pontos Jensone és a 16-16 pontos Sverrisdóttir, illetve Raven vezérletével átlépte a 20 pontot a differencia. A félidõben 46-29 állt az eredményjelzõn.

A harmadik etapot 5-0-val indította a Rózsahegy, így 46-34-nél Peresztegi Nagy Ákos magához rendelte a tanítványait. A vendégek 49-40-nél kerültek 10 ponton belülre, de ennél kisebb differencia a második 20 percben nem alakult ki. 62-42-nél megint 20 egység volt a csapatok között, majd a Rózsahegy egy nagy hajrával 11 pontra zárkózott fel a záró szakasz elõtt.

Az utolsó negyedben érdemben nem változott a játék képe. Az Aluinvent-DVTK helyenként magabiztos játékkal 81-66-os gyõzelmet aratott a Rózsahegy ellen.

Jegyzõkönyv
Aluinvent-DVTK – MBK Ruzemberok 81-66 (26-9, 20-20, 16-22, 19-15)
Miskolc, 500 nézõ. V.: Pálla, Makovszky, Boros.

Aluinvent DVTK: Bukovszki(3/3), Raven (16), Bálint (5), Tobin(15), Jansone (17/9). Csere: Sverrisdóttir (16/3), Szabó P. (-), Czank (7), Vincze (-), Dubei (2), Horváth B. (-). Vezetõedzõ: Peresztegi Nagy Ákos.

MBK Ruzemberok:, Ristic (3), Stalvant (18/12), Baburová (8/3), Kmetová (4), Parker (5). Csere: Cernáková (3/3), Murphy (7), Breznániová (5), Vesterberg (13/3), Remenárová (-). Vezetõedzõ: Juraj Suja.
Kipontozódott: Ristic a 39., Murphy 40. percben.

Peresztegi Nagy Ákos: – Nagyon fontos volt ez a meccs, hogy hazai közönség elõtt, jó játékkal tudjunk bemutatkozni. Jól sikerült az elsõ negyedünk, és lendületes támadójátékunkkal megszerzett elõnyünket végig meg tudtuk tartani. Bárki jött a kispadról hozzá tudott tenni, akár hogy forgattam a csapatot, tudtuk tartani az eredményt. Örömteli, hogy 10-11-12 játékosra tudok számítani, ez jó hír. Nagyon örülünk, és dolgozunk, tovább, mert messze van még a bajnoki rájátszás.

Juraj Sura: – Szeretnék gratulálni a Diósgyõrnek, jól játszottak ezen a meccsen. Nagy elõnyt adtunk nekik, az elsõ negyedben eldõlt a meccs, rengeteg önbizalmat tudott összeszedni ellenfelünk, az elején. Csalódott vagyok, mert a felkészülés során nem így játszottunk

Zuzana Brezániová (MBK Ruzemberok): – Az elsõ negyedben nagyon halványan játszottunk. Meglepett minket a hazai csapat játéka, és a folytatásban a jelentõs különbséget már nem tudtuk ledolgozni. Remélem, hogy a rózsahegyi visszavágón sikerül megmutatnunk, hogy igazából mit tudunk.

Liene Jansone (Aluinvent-DVTK): – Gyõzelemmel szerettük volna kezdeni a szezont a szurkolók, a csapat, a klub miatt, és mert a jó kezdés mindig fontos. És most boldogok vagyunk, hogy ez sikerült. Az elsõ félidõben a csapatvédekezés hozta meg az eredményt, második játékrészben voltak kihagyások a koncentrációban, de a gyõzelem volt a fontos, és ugye ez megvan.

FOTÓK:

Hirdetés