Hirdetés
Archivum

Az Aluinvent DVTK nyerte a Magyar Kupát:

:

Hirdetés

Az Aluinvent DVTK nyerte a Magyar Kupát 2016-ban. A döntõben a DVTK végig vezetve a meccs egészét tekintve pontosabb játékkal gyõzte le 69-60-ra az UNIQA Sopron gárdáját. Harmadszor került nõi kosárlabdában Miskolcra a Magyar Kupa trófeája.

MTI Fotó: Vajda János

MTI Fotó: Vajda János

A várakozásoknak megfelelõen teljesen megtelt a miskolci csarnok a fináléra. Hátborzongató hangulat fogadta a csapatokat, különösen, amikor a feldobás elõtt a sálaikat magasba tartva a DVTK szurkolói elénekelték a klub himnuszát. Az elsõ másfél perc ideges játéka után a DVTK ragadta magához a kezdeményezést, 10-4-nél már Sterbenz László idõkérése miatt állt a játék. Az elsõ szakasz legnagyobb különbsége Hodges duplája után 14-4-nél alakult ki, de ezt követõen Peters két találatával 6 pontra felzárkózott a Sopron. A második negyedben sem változott a játék képe. Ellépett 9 ponttal a DVTK, majd visszajött 6 pontra a Sopron és szinte végig ebben a dimenzióban mozgott a mérkõzés.

MTI Fotó: Vajda János

MTI Fotó: Vajda János

Elsõsorban a korábbi napoktól elmaradó dobóformája miatt nem tudtak közelebb kerülni Honti Katáék, például az elsõ félidõben csak egy triplájuk volt a vendégeknek. Ezzel szemben a DVTK-nál a félidõig 12 pontig jutó Horti Dórától egy extra egyéni teljesítményt is láthattunk. A félidõ utolsó percébe 33-27-rõl érkeztek a csapatok, de az elõbb kiemelt Horti triplája és Simon Zsófi felelõtlen megoldása után a szünetre átlépte a 10 pontot a differencia. Simon egy véleményes blokkja után, melyre faultot fújtak a játékvezetõk, röplabdásan beleütött a labdába, ami természetesen technikai ért.

MTI Fotó: Vajda János

MTI Fotó: Vajda János

A 39-27-rõl induló harmadik negyedben Krnjic és Simon révén 10 pont alá jött a Sopron, de ezt követõen Horti Dóra harmadik triplájával újra nõtt a hazai elõny. A mérkõzés 44-35-nél érkezett elsõ fordulópontjához. Két percig nem találtak be a csapatok és nagy kérdés volt ekkor, hogy milyen irányt vesz a döntõ. A Sopron 5 pontra 44-39-re felzárkózott, de ekkor jött Brewer és Hodges, majd a játékrész végén Rasheed. Az utolsó negyednek így 50-39-rõl vágtak neki a felek.

A záró szakaszt Brewer triplája vezette fel, ami már 14 pontos hazai elõnyt eredményezett. Egy újabb kétperces kosárcsend végén Honti és Crvendakic pontjaira Likhtarovich válaszolt. Ennek megfelelõen az utolsó 4 perc 13 pontos hazai elõnyrõl indult. A végjátékban nem forgott veszélyben a DVTK sikere, de még két soproni felzárkózást érdemes kiemelni. 58-51-nél ziccert hibázott Iva Ciglar. A horvát irányító viszont triplával 60-54-re felhozta csapatát. Az utolsó másfél perc büntetõinél nem remegtek meg a hazai kezek, így alakult ki a 69-60-as végeredmény.

MTI Fotó: Vajda János

MTI Fotó: Vajda János

A DVTK-ból Horti 15, Likhtarovich 13, Hodges 12 pontot szerzett a fináléban, míg a soproni együttesbõl Peters 16, Ciglar 14, Crvendakic 10 egységig jutott. Az eredményhirdetés alkalmával kiosztották az egyéni díjakat. A Coop Nõi Magyar Kupa nyolcas döntõ legértékesebb játékosa (MVP) Horti Dóra (Aluinvent DVTK) lett. A legeredményesebb játékosnak Cierra Robertson-Warren (PINKK-Pécsi 424) bizonyult. A legjobb védõnek Devereaux Peters-t (UNIQA Sopron), a legtechnikásabb játékosnak pedig Roneeka Hodges-t (Aluinvent DVTK) választották.

Eredmény
Aluinvent DVTK Miskolc – UNIQA Sopron 69-60 (14-8, 25-19, 11-12, 19-21)

Hirdetés