Hirdetés
Archivum

Az Amerikai Egyesült Államok lett az U17-es világbajnok!:

:

Hirdetés

A francia válogatottnak csak fellángolásai voltak az amerikaiak ellen az U17-es világbajnokság döntõjében. Az egész tornán elképesztõ fizikai fölényben pattogtató amerikaiak megérdemelten értek fel a csúcsra ebben a korosztályban is.

2500 nézõ volt kíváncsi Toulouse-ban az U17-es világbajnokság fináléjára, melyet a rendezõ Franciaország és az Amerikai Egyesült Államok vívott egymással. Az elmúlt alig több mint egy hét tapasztalata alapján csoda kellett volna ahhoz a hazaiaktól, hogy legyõzzék az amerikaiakat. Ha a csoda el is maradt, a francia válogatott elmondhatja magáról, hogy helyenként felvette az amerikaiak ritmusát. Ez is több, mint amit bármely más válogatott elért ezen az U17-es VB-n.

Az elsõ negyedben nagyon bekezdtek az amerikaiak, 4 perc játék után már 11-5-re vezettek, majd a kisszünetben 26-16 állt az eredményjelzõn. A második negyedre a látszólag nagy különbség ellenére nem adta fel a találkozót Arnaud Guppillotte csapata. A hazai szurkolók fantasztikus bíztatása közepette egy 15-4-es futással 31-30-ra zárkóztak fel a hazaiak. Ez a fellángolás tiszavirág életû volt, a szünetben újra 50-38-ra mentek a tengerentúliak.

A harmadik negyedben Laure Mercier hiába dobott két bravúros triplát, folyamatosan nõtt az olló a két gárda között. A negyedik játékrész elõtt már 20 pontos különbségrõl árulkodott az eredményjelzõ. A torna utolsó 10 percében már nem változott érdemben a játék képe, végül 92-65-re nyertek az amerikaiak.

Az amerikaiaknál a fináléban Ariel Massengale (20 pont) emelkedett ki, míg a hazaiaknál 10 pontjával Sara Chevaugeon volt a legeredményesebb.

A bronzérmet a remek formát mutató Kína szerezte meg.

A torna legértékesebb játékosa Meng Li (Kína) lett. A mindössze 15 éves játékos 15.4 pontot és 6.2 lepattanót átlagolt, miközben a 8 találkozón 21 hárompontost értékesített, 42.9%-os hatékonysággal.

Eredmények

Döntõ
Amerikai Egyesült Államok – Franciaország 92-62

3. helyért
Kína – Belgium 85-73

5. helyért
Oroszország – Japán 68-74

7. helyért
Spanyolország – Ausztrália 48-74

Hirdetés