Hirdetés
USA

Az AP hírügynökségnél Candace Parker lett 2021 legjobb női sportolója:

:

Hirdetés

Az év végi összeállítások sorában az AP hírügynökség is kiadta szokásos rangsorait. 2021-ben az “év női sportolójának” Candace Parker-t választották.

Candace Parker az egyetlen WNBA játékos, aki megkapta az AP ezen rangos elismerését. A kiváló center már kétszer részesült ebben a díjban, hiszen 2008-ban már volt az év női sportolója.

Az AP 1931 óta választja meg az év női és férfi sportolóit. Candace Parker mellett két női kosárlabdázó volt még díjazott, 1993-ban Sheryl Swoopes és 1995-ben Rebecca Lobo. Mind a ketten az egyetemi kosárlabdában nyújtott éves teljesítményük után lettek kiemeltek.

Nem meglepetés Candace Parker díja, miután 2021-ben szerződött a Los Angeles Sparks-tól a Chicago Sky-hoz és rögtön bajnoki címre vezette új csapatát. Emellett pályán kívül rendszeres és kiváló médiaszerepléseivel nagyon sokat tesz a női szakág népszerűsítéséért. Az AP-nek Parker elmondta: nagyon bízik benne: ahogy egyre láthatóbbá válik a liga, az új generációkból a következő időszakban több WNBA-s játékos is részesülhet majd ilyen díjban.

Candace Parker a közelmúltban a magánéletével is a címlapokra került. Sok játékossal ellentétben Parker a civil életéről sokkal kevesebbet oszt meg. Decemberben viszont publikálta Instagramon, hogy két éve összeházasodott Anna Petrakovával, az UMMC Jekatyerinburg és az orosz válogatott kiválóságával. Petrakova gyermeket vár, így hamarosan bővül a család.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Candace Parker (@candaceparker) által megosztott bejegyzés

Hirdetés