Hirdetés
Archivum

Az Arad nyerte a Közép-európai Ligát:

:

Hirdetés

A hétvégén rendezték Aradon a Közép-európai Liga négyes döntõjét. A lelkes publikum által bíztatott hazaiak az elõdöntõben a Trutnov, a fináléban a Pre¹ov gárdáját megelõzve szerezték meg a trófeát.

A hétvégén Arad adott otthont a nõi kosárlabda Közép-európai Liga négyes döntõjének. A Finak Four-ba jutott csapatok közül a Valosun Brno lemondta a részvételt, miután a tomboló influenzajárvány az egész keretüket ledöntötte a lábáról. A második számú brnói alakulat helyét a négyes döntõrõl az utolsó alapszakasz fordulóban lecsúszó bécsi Flying Foxes SVS Post Wien hölgykoszorúja vette át.

A remek hangulatú aradi hétvégén az elõdöntõk nem hoztak különösebb izgalmakat. A Pre¹ov a bécsieket 87-64 arányban ütötte ki, míg az Arad kisebb meglepetésre magabiztosan, 74-59-re lépett át a Trutnov alakulatán. Érdekesen alakult ez az elõdöntõ, mivel három negyed után még 49-49 állt az eredményjelzõn, majd a negyedik periódusban a címvédõ cseh gárda nem bírta el a külsõ és a belsõ nyomást és végül sima vereséget szenvedtek.

A vasárnapi helyosztók során a bronzmérkõzésen a Trutnov a papírformának megfelelõen 80-65-re kiütötte a bécsi csapatot. A fináléban pedig a hazai környezet minden elõnyét élvezve 32-32-es félidõ után az Arad 62-50-re nyert a Bemaco PU Pre¹ov ellen. A finálé legjobbja Toma Gabriela 13 pontot és 16 lepattanót szerzett, míg Brosovszky Mónika neve mellé szintén 13 pont került. Az amerikai szakember, Stacey Nolan által felkészített aradi együttes sporttörténelmet írt, nõi kosárlabdázásban romániai csapat elõször ünnepelhetett nemzetközi kupagyõzelmet.
 

Eredmények
 

Elõdöntõk
Bemaco PU Pre¹ov – Flying Foxes SVS Post Wien 87-64
ICIM Arad – Kara Trutnov 74-59
 

3. helyért
Kara Trutnov – Flying Foxes SVS Post Wien 80-65
 

Döntõ
ICIM Arad – Bemaco PU Pre¹ov 62-50 (16-13, 16-19,17-9, 13-14)

Hirdetés