Hirdetés
Archivum

Az Arizona Wildcats’ nyerte a WNIT sorozatot:

:

Hirdetés

Lezárult az Egyesült Államokban a hétvégén az egyetemi szezon. Az NCAA Divízió I-es Nõi Kosárlabda Bajnokságát a Baylor nyerte, míg a Divízió I élmezõnye mögötti közvetlen üldözõboly legjobbja az Arizona Wildcats’ lett.

Fotó: womensnit.com

Fotó: womensnit.com

A rendszeres magyar kötõdés miatt minden esztendõben kitekintünk a WNIT küzdelmeire is, ahol a fõtáblán az a 64 gárda szerepelhet, akiket a szakemberek a legerõsebbnek tartanak az NCAA Divízió I-es Nõi Kosárlabda Bajnokságának – szintén 64-es – fõtáblájáról lemaradó alakulatok mögött. Idén az Ohio State és Juhász Dorka, illetve a Minnesota és Kaposi Pálma szereplését követhettük a sorozat kezdetén.

A négyes döntõbe végül az Arizona, a TCU, a Northwestern és a James Madison jutott. A Final Four-t az Arizona rendezte a Tucsoni McKale Centerben. A fináléba kerülésért a hazaiak 59-53-ra verták a TCU-t, míg a másik ágon a Northwestern 74-69-re a James Madison-t. A döntõre minden jegy elkelt, így a hazaiakat 14644 biztatta a helyszínen. Az Arizona végül extázisban játszva 56-42-es gyõzelmet aratott a Northwestern felett. A késõbb MVP-nek is megválasztott Aari McDonald lett a legeredményesebb 19 ponttal.

A WNIT 2019-es ágrajza eredményekkel

Hirdetés