Hirdetés
Archivum

Az Artego Bydgoszcz csapatával lett teljes a legjobb négy mezõnye Lengyelországban:

:

Hirdetés

Szerdán este rendezték Lengyelországban az egyetlen még nyitott negyeddöntõ párharcban a sorsdöntõ ötödik mérkõzést. Az Artego Bydgoszcz 64-58-ra verte a Gdyniát és ezzel bejutott a legjobb négy közé. Az elõdöntõben a Sleza Wroclaw lesz az ellenfele.

Fotó: basketligakobiet.pl

Fotó: basketligakobiet.pl

Fordulatos párharc érkezett az utolsó felvonásához. Az elsõ és a harmadik meccset nyerte a Gdynia, míg a második és a negyedik összecsapást az alapszakaszgyõztes Artego Bydgoszcz. Az ötödik találkozón hazai környezetben az Artego Bydgoszcz lépett pályára favoritként, de az elsõ félidõben nem tudták igazolni fölényüket. Egyik oldalra sem alakult ki nagy különbség, 20 perc után pedig 37-37 állt az eredményjelzõn.

Az elsõ igazi fordulatot a harmadik negyed eleje hozta el, amikor 13-2-es sorozattal hagyta állva riválisát az Artego Bydgoszcz. Innentõl ebben a periódusban 10 egység környékén mozgott a differencia. Az 52-41-rõl induló záró szakaszban még egészen 58-57-re felzárkózott a Gdynia, de fordítani nem tudott. A hajrában az Artego Bydgoszcz behúzta a gyõzelmet. A keretükben a 18 pontos Julia Adamowicz lett a legeredményesebb.

Az egyik fél harmadik gyõzelméig tartó elõdöntõ párharcban az Artego Bydgoszcz ellenfele a Sleza Wroclaw lesz. A másik ágon a Wisla Krakow és a CCC Polkowice küzd a döntõbe jutásért. A párharcokat 2-2-1-es rendszerben bonyolítják le. A menetrend a negyeddöntõhöz hasonlóan tömbösítve alakul. Az elsõ meccseket szombaton, a második találkozókat pedig már vasárnap megrendezik a magasabban rangsorolt csapatok otthonában.

Eredmény
Artego Bydgoszcz – Basket 90 Gdynia 64-58 (15-14, 22-23, 15-4, 12-17)
Az egyik fél harmadik gyõzelméig tartó párharc végeredménye 3-2 az Artego Bydgoszcz javára.

Hirdetés