Hirdetés
Archivum

Az Artego Bydgoszcz egyenlített a lengyel elõdöntõben, 5. meccs dönt:

:

Hirdetés

Nem mindennapi párharcot vív a Sleza Wroclaw és az Artego Bydgoszcz a lengyel elõdöntõben. Úgy jutottak el a csapatok 2-2-ig, hogy nem született hazai gyõzelem a párharcban. A negyedik mérkõzésen az Artego Bydgoszcz 67-61-es sikert ünnepelhetett riválisa otthonában.

A Sleza Wroclaw a harmadik meccsen nem tudta kivívni saját közönsége elõtt a fináléba kerülést, de a negyedik felvonás alkalmával csütörtök este erre volt még egy esélye. A mérkõzés folyamán sokáig úgy nézett ki, hogy ezzel élni is fognak. Az elsõ negyedben 6 ponttal vezettek, végül 10 perc után 16-12 állt az eredményjelzõn. A második etapban 29-23-nál ismét komolyabb lépéselõnybe kerültek a hazaiak. A félidõre azonban 33-29-re visszajött az Artego Bydgoszcz.

A harmadik szakaszban sem változott a játék képe. A Worclaw 5-6 ponttal el tudott szakadni riválisától, de ennél nagyobb különbséget nem alakított ki ebben a periódusban, pedig lett volna rá esélye. Az 50-45-rõl induló negyedik negyedben megtörtént jég, a Wroclaw 59-48-nál a lélektani 10 egység fölé növelte elõnyét. Innen azonban nem tudta lezárni a meccset. Az Artego Bydgoszcz 16-0-s szériával 5 perc alatt fordított és a végjátékban már olyan lélektani elõnyben játszott, hogy nem is lehett kérdés a sikere. A 19 pontos Dragana Stankoviæ lett a legeredményesebbjük.

A párharc sorsdöntõ ötödik meccsét az Artego Bydgoszcz otthonában rendezik vasárnap.

Eredmény
1KS ¦lêza Wroc³aw – Artego Bydgoszcz 61-67 (16-12, 17-17, 17-16, 11-22)
Az egyik fél második sikeréig tartó párharc állása 2-2.

Hirdetés