Hirdetés
Magyarország

Az AS Niki Lefkada együttese ellen kezdi az Európa Kupa selejtezőt a PEAC-Pécs:

:

Fotó: peacpecs.hu

Hirdetés

Csütörtökön este – magyar idő szerint 18 órai kezdettel – a görög AS Niki Lefkada együttese ellen lép pályára a PEAC-Pécs csapata az Európa Kupa selejtezőjén, Görögországban.

Augusztus közepén sorsolták ki az Európa Kupa csoportjait, illetve a selejtezőre ítélt csapatok párosításait. Ahogy ismeretes, Csirke Ferenc együttesének egy görög gárda – AS Niki Lefkada – jutott, akik az előző idényben a tizedik helyen zárták a bajnokságot. A Niki Lefkada második alkalommal szerepel az Európa Kupában, a 2018/2019-es idényben sikerrel vették a selejtezőt – összesítésben 128-125 arányban bizonyultak jobbnak az orosz Spartak Noginsk ellen – majd a csoportkört nyeretlenül zárták. A zöld-fehérek egy kihívásokkal teli idénynek néznek elébe egy ütőképes csapattal, és mivel a görög pontvadászat csak október 17-én indul, így az elmúlt napokban kizárólag erre a selejtező párharcra tudtak koncentrálni.

Csak úgy, mint a PEAC, a görög együttes is túl van a felkészülésen, amely idén több új légióst is foglalkoztat. Elsősorban Dominique McBryde neve csenghet ismerősen – hiszen a 185 cm magas, palánk alatti játékos – tavaly a VBW CEKK Ceglédet erősítette. Szintén a tengeren túlról érkezett Lefkádába – hátvéd posztra – Destenee Walker, illetve a legújabb szerzemény, Kobi Thornton, Fiona O’Dwyer pedig amerikai-ír útlevéllel rendelkezik. Egyes-kettes poszton számíthat Thomas Zavitsanos vezetőedző a bolgár Karina Konstantinovára is, a keret többi részét pedig görög játékosok alkotják.

Fotó: peacpecs.hu

A PEAC csapata hétfőn délután indult útnak – egy éjszakát Sopronban töltöttek – majd kedd kora reggel a bécsi repülőtér felé vették az irányt. Bécsből Athénba repült a társaság, majd egy hosszabb buszút várt rájuk Lefkada szigetére, ahová az esti órákban érkeztek meg, kalandos körülmények közepette.
(Az utazás teljes beszámolója a pécsi együttes hivatalos honlapján olvasható!)
A pécsi oldalon egyben arról is beszámoltak, hogy Görögországban nagyon szigorúak a COVID miatti szabályok, így némi időbe tellett, mire a csapat bejutott a létesítménybe, ahová egyenként, a kézfertőtlenítés, lázmérés, azonosítás és aláírás procedúra után léphettek csak be. A szigorú szabályok a mérkőzés előtti edzés folyamán is érvényben voltak, csak a játékosok és az edzők vehették le a maszkot.

Forrásaink szerint az összecsapást a FIBA YouTube csatornája élőben közvetíti majd, a statisztika pedig a FIBA.Basketball honlapon lesz elérhető!

Fotó: peacpecs.hu

Hirdetés