Hirdetés
Archivum

Az Atlanta Dream jutott be a nagydöntõbe keletrõl:

:

Hirdetés

Angel McCoughtry és Iziane Castro Marques kiemelkedõ dobóteljesítményének köszönhetõen az Atlanta Dream 83-67 arányban verte az Indiana Fevert a keleti fõcsoportdöntõ harmadik összecsapásán. Ezzel a Dream a tavalyi év után ismét eljutott a nagydöntõig.

Sorsdöntõ harmadik összecsapásához érkezett a keleti fõcsoportdöntõ. A találkozó elõtt a legnagyobb kérdés az volt, hogy az elõzõ találkozón talpsérülést szenvedõ Tamika Catchings pályára tud-e lépni. A válasz hamar megérkezett, pályára léphetett az MVP, de segíteni nem sokat tudott a csapatán.

Nagyon jól kezdett az Atlanta, egy negyed után 28-23-ra léptek el. A pontszegény második szakaszban nem változott érdemben a különbség a két gárda között, így 20 perc után 39-35-ös Dream vezetésrõl tanúskodott az eredményjelzõ. Sokkal nagyobb arányban is vezethettek volna a vendégek, azonban 14 büntetõjükbõl, mindössze hetet értékesítettek.
 

A harmadik negyed elején az Atlanta egy 7-0-s futással kétszámjegyû elõnyre tett szert és ezt követõen már nem tudott közelebb férkõzni ellenfeléhez a Fever. A második félidõben 3 perc 54 másodperccel a harmadik etap vége elõtt talált elõször a gyûrûbe a hazai gárda, így 30 perc után végül 61-47-re vezettek a vendégek. A negyedik negyed egy 7-2-es atlantai futással kezdõdött és ez eldöntött mindent. A vége 83-67 lett.

Az Atlantából Angel McCoughtry 26, Iziane Castro Marques 23 ponttal vette ki a részét a sikerbõl. A Fever szurkolói és szakmai stábja a játékvezetõket találták meg, miután a vendégek 33, a hazaiak 11 büntetõt dobhattak. Az Indiana vesztét azonban nem a büntetõk, hanem elsõsorban Catchings sérülése pecsételte meg, illetve a Dream kényszerû szerkezetváltozása. Erika de Souza távollétében az Atlanta egy alacsony szerkezetre váltott, gyorsították a játékukat és ez ellen nem volt ellenszere a Fevernek.

Az Atlanta Dream ellenfele a Minensota Lynx lesz a fináléban, mely vasárnap este veszi kezdetét.

Eredmények

Indiana Fever – Atlanta Dream 67 : 83 (23:28) (12:11) (12:22) (20:22)
Az egyik fél második gyõzelméig tartó párharc végeredménye 2-1 az Atlanta Dream javára.

Hirdetés