Hirdetés
Archivum

Az Atlanta Dream kelet legjobbja:

:

Hirdetés

Miután vasárnap gyõzött New Yorkban az Atlanta Dream, McCoughtry-éknak egy mérkõzést kellett nyerniük a nagydöntõhöz. Ezt az egy mérkõzést pedig kedden este rendezték Atlantában. A találkozót a hazaiak végig uralták és Angel McCoughtry 42 pontjának köszönhetõen magabiztos, 105-93-as gyõzelmet arattak.

Mindkét csapat gyõzelmi kényszerben lépett pályára, miután kijelenthetjük, hogy mindkét gárdának az utolsó esélye volt a keddi találkozó. Az Atlantának be kellett húznia az elsõ után a második meccset is, mivel egyhangúan úgy számoltak a szakértõk, hogy ha harmadik találkozóra kerül a sor, akkor azt a Liberty már csak a rutinjával is, de behúzza. Ahhoz viszont, hogy legyen harmadik meccs, Pondexteréknek gyõztesen kellett volna elhagyniuk a Philips Arénát.
 

Nem úgy indult a találkozó, hogy bármi esély lesz a harmadik mérkõzésre. A hazaiak szinte nekiestek riválisuknak és másfél perc alatt 8-0-ra húztak el. Az Atlanta Dream korán megszerzett elõnye kitartott az elsõ negyed végéig. A kisszünetre 31-21-es állás mellett vonultak a csapatok. Az eredménybõl is látszik, hogy nem kis dobópárbaj alakult ki, melyben McCoughtry állt az élen, aki 10 perc alatt 12 egységig jutott. Ilyen szintû támadójátékra a Liberty-nek nem volt válasza, leginkább Pondexter és Carson vergõdték össze azt a 21 pontot.
 

A második negyedben sem változott érdemben a játék képe. Még tovább nõtt az Atlanta elõnye miután a vendégek védekezése egyáltalán nem állt össze. Gyakorlatilag a Dream játékosai onnan dobálhattak, ahonnan akartak. A játékrész felénél már 45-30 állt az eredményjelzõn. Az utolsó két percben hat büntetõt dobhatott a New York, melynek köszönhetõen a szünetre 55-44-re, azaz 11 pontosra csökkent a hátrányuk. A vendégekben a félidõig 17 pontot termelõ Pondexter tartotta a lelket.
 

A harmadik szakaszban nagyot fordult a világ. Pondexter, McWilliams és Pierson találataival 2 és fél perc alatt 59-58-ra zárkóztak fel a vendégek. A hazai játékosok talán nem a legjobb felfogásban léptek pályára, ugyanis egyáltalán nem vállalkoztak dobásra és a befejezéseket rábízták McCoughtry-ra. Így történhetett, hogy a harmadik negyed elsõ 5 percében csak a Sopron leendõ légiósa talált a gyûrûbe a hazai alakulatból. Amikor égett a ház, megérkeztek a Dream centerei is. DeSouza és Lyttle gyorsan berámolt egy duplát, így 70-63-ra újra ellépett az Atlanta. A negyed utolsó percei azonban Carson és Pondexter tündöklését és a Liberty egyenlítését hozták. 73-73-ról várhatták a hölgyek a negyedik periódust.
 

A negyedik negyed elsõ 5 percében még kiegyenlített játék folyt a pályán, de ekkor már egyre inkább a fáradtság jelei látszódtak a vendégeken. A szoros mérkõzésállás ellenére nem érzõdött, hogy itt a Liberty-nek van bármi keresnivalója. Az Atlantánál ellenben McCoughtry fáradhatatlannak bizonyult, sorra szórta a pontokat, amikre egyre kevesebb válasz érkezett. 1 perc 45 másodperccel a rendes játékidõ vége elõtt Miller két büntetõjét követõen már 98-91-re vezetett a Dream. A vége 105-93 lett.
 

A keleti fõcsoportdöntõ második felvonása összességében Angel McCoughtry (42 pont) és Cappie Pondexter (36 pont) dobópárbaját hozta, melybõl egyértelmûen a feltörekvõ generáció képviselõje került ki gyõztesen.
 

A WNBA 2010-es nagydöntõje vasárnap veszi kezdetét Seattle-ben, ahol a hazai Storm fogadja az Atlanta Dream-et. A döntõ párharc az egyik fél harmadik gyõzelméig tart.

Eredmény
 

Atlanta Dream – New York Liberty 105 : 93 (32:21) (23:23) (18:29) (32:20)
Az egyik fél második gyõzelméig tartó párharc végeredménye 2-0, az Atlanta Dream javára.

Hirdetés