Hirdetés
Archivum

Az Atlanta simán nyert az elsõ európai meccsen:

:

Hirdetés

Vasárnap este Manchesterben sportágtörténeti pillanatra került sor. Az Atlanta Dream és a brit válogatott csapott össze, ezzel pedig a WNBA is átesett a tûzkeresztségen és több észak-amerikai profi ligához hasonlóan az európai publikumnak is bemutatkozott. A Dream az ünnepi hangulatban 31 ponttal verte a brit válogatottat.

Azt nem lehet mondani, hogy nagy érdeklõdés kísérte volna az elsõ európai WNBA érdekeltségû összecsapást. A manchesteri M.E.N. (Manchester Evening News) arénában a feldobás pillanatában erõs jóindulattal negyedháznyi publikum követte az eseményeket.
 

Az NBA TV által is közvetített mérkõzésen nagy csodát nem láthattunk, a 12 pontos Kim Butler vezetésével a közelgõ Európa Bajnokságra és a 2012-es hazai rendezésû ötkarikás játékokra készülõ britek próbálták tartani a lépést a félgõzzel is háromszor akkora sebességgel játszó Atlantával. Ez nem sikerült, hamar nagy különbség alakult ki a két gárda között és végül a tengerentúliak 82-51-re diadalmaskodtak.

Az Atlanta két legjobbja Angel McCoughtry és Erika de Souza kisebb sérülés miatt nem jött át az öreg kontinensre. A Dream csapatát így a Miller ikerpárból Coco vezette gyõzelemre, aki 21 pontot dobott, úgy, hogy a mezõnybõl 12 kísérletébõl 10 sikeresnek bizonyult.

A nap másik mérkõzését már Seattle-ben rendezték, ahol a címvédõ hazaiak 6 ponttal verték a jelentõsen megerõsödött Tulsát. A 4979 nézõ elõtt rendezett találkozón a Seattle 24-6-ra vezetett 10 perc játék után és bár ezt követõen a 25 pontos Amber Holt vezetésével szépen zárkózott a Tulsa, de a Storm végül 76-70-re behúzta a gyõzelmet. A gyõztes csapat legjobbja a 20 pontot és 7 lepattanót szerzõ Swin Cash volt.


Eredmények

Nagy-Britannia – Atlanta Dream 51-82
Tulsa Shock – Seattle Storm 70-76

Hirdetés