Hirdetés
Archivum

Az Atlantának sikerült, a Los Angelesnek nem:

:

Hirdetés

Megkezdõdött a WNBA 2010-es szezonjának rájátszása. Az elsõ játéknapon a keleti és a nyugati fõcsoport egy-egy elõdöntõjét bonyolították le. Keleten kisebb meglepetésre az Atlanta verte a Washingtont, míg nyugaton minden a várakozások szerint alakult, az ezer sebbõl vérzõ Los Angelesnek esélye sem volt az alapszakasz legjobbjának otthonában.
 

Az elsõ éjszaka izgalmasabb csatáját a keleti gyõztes Washington Mystics és az Atlanta Dream mérkõzése ígérte. A találkozó elsõ félidejében a Dream gyakorlatilag szétdobta a fõvárosiakat. McCoughtry és Coco Miller vezetésével a keleti negyedik 48 pontot termelt 20 perc játék alatt, míg a hazaiak csak 33 egységig jutottak.
 

A Mystics egy félidõ alatt az idei évadban még senkitõl sem kapott ennyi pontot, így nem csoda, ha a szünetben elsõsorban a védekezést kellett rendbe szednie a fõvárosi szakmai stábnak. A hat gyõztes meccsel a háta mögött rájátszásba érkezõ Washington a harmadik negyed végére összekapta magát és Langhorne, illetve Coleman bravúros megoldásainak köszönhetõen 10 pontosra faragta a hátrányát. A negyedik periódusban tovább csökkent a különbség a két együttes között. 4 perccel a lefújás elõtt 75-77-nél már csak 2 ponttal vezettek a vendégek. A végjátékra azonban elfogyott a lendület a hazaiaknál, szempillantás alatt újra 9 egységgel megugrott az Atlanta és végül kisebb meglepetésre 90-95-ös gyõzelmet aratott.
 

A Seattle – Los Angeles mérkõzés nem hozott ennyi fordulatot. Sue Birdék az elsõ negyedet 28-18-ra hozták, az ekkor megszerzett elõnyüket pedig magabiztosan õrizték a második és a harmadik periódusban is. A negyedik negyed elején pedig még tovább nõtt az olló a két alakulat között, 63-49-nél már 14 pontos differenciát jegyezhettünk fel. A Sparks a végjátékban egy 7-0-s futással még feljebb zárkózott, de gyõzelmi esélyeik nem voltak. A mérkõzés Swin Cash (20 pont) és Lauren Jackson (17 pont) parádéját hozta, de nem szabad elmenni szó nélkül Sue Bird teljesítménye mellett sem. A zseniális irányító 9 pontja mellé 12 gólpasszt osztott ki.

Eredmények
 

Seattle Storm – Los Angeles Sparks 79 : 66 (25:15) (18:18) (16:15) (20:18)
Az egyik fél második gyõzelméig tartó párharc állása 1-0, a Seattle Storm javára.

Washington Mystics – Atlanta Dream 90 : 95 (19:17) (14:31) (25:20) (32:27)
Az egyik fél második gyõzelméig tartó párharc állása 1-0, az Atlanta Dream javára.


A WNBA 2010-es rájátszásáról készült mellékletünk ITT érhetõ el.

Hirdetés