Hirdetés
Magyarország

Az Atomerőmű KSC Szekszárd a bronzérmes a Hepp Kupában

MTK-TFSE - Atomerőmű KSC Szekszárd II. 50-58 (22-12, 8-15, 8-18, 12-13)

Hepp Kupa, 3. helyért
Szekszárd, Városi Sportcsarnok
Németh P., Kruk M., Gruber N. (Maár G.)

MTK-TFSE: Miháczi 2, Benke 3, Király 19/15, Szeli 2, Szeitl 4. Csere: Burján 3/3, Munkácsi 1, Dúl P. 11/6, Dömötör 5/3, Sólyom, Hanti, Karlócai.

Atomerőmű KSC Szekszárd II.: Renczes 10/6, Miklós 10, Gereben 19, Horváth 4, Németh. Csere: Vincze 11, Holcz 4, Pop.

Hirdetés

A TARR női Dr. Hepp Ferenc Emlékkupa bronzmérkőzésén az Atomerőmű KSC Szekszárd 58-50-re legyőzte az MTK-TFSE csapatát. Ezzel Studer Zsuzsa együttese zárt a harmadik helyen a sorozat 2020/2021-es kiírásában.

Két motivált csapat futott ki a pályára, mindkét fél számára siker lett volna az éremszerzés. Miháczi Diána és Gereben Lívia kosárváltása vezette fel az összecsapást. Ezt követően az MTK-TFSE került fölénybe. A fővárosi együttes játékosai négy triplát is értékesítettek az első negyedben. Király Andrea és Dúl Panka kettőt-kettőt. A vezetésükkel a játékrész végére 22-12-es előnyre tettek szert Hegedűs Péter tanítványai. A második szakasz elején Dömötör Petra büntetőivel már kétszer annyi pontnál tartott az MTK-TFSE, mint a házigazda. A legnagyobb differenciát pedig 27-14-nél és 29-16-nál rögzíthettük.

Fotó: Jantner Zsolt / Atomerőmű KSC Szekszárd

Vincze Nikolett és Holcz Rebeka találatával kezdték meg a felzárkózást a szekszárdiak. Bár gyorsan érkezett az MTK-TFSE időkérése, de ekkor már érezhetően kiegyenlítődött a játék képe és szigorú védekezésre építve egyre inkább hazai fölény mutatkozott. A félidőig a nyolc kihagyott büntetője ellenére 30-27-re visszajött a KSC. A statisztikát figyelve azt láthattuk, hogy a szekszárdiak, akiknél a 11 pontos Gereben Lívia volt a legeredményesebb, 30-19-re vezettek a lepattanókban. A játék képe a harmadik negyedre sem változott. Renczes Rebeka triplájával egyenlített a Szekszárd. Erre Király Andrea válaszolt két hárompontossal. 36-32 után azonban egy 10-0-s futást rögzíthettük a hazaiaktól.

Fotó: Jantner Zsolt / Atomerőmű KSC Szekszárd

A szekszárdiak fordítását jelentő nagy futása alkalmával Miklós Melinda 6 pontot szerzett, míg mellette Gereben Lívia és Vincze Nikolett volt eredményes. Az MTK-TFSE-nél a harmadik negyedben hét percen át mindössze Benka Sárától egy duplát jegyezhettünk fel. A játékrész végére így 45-38-ra ellépett a Szekszárd. A két középső negyedet 33-16-ra hozták a hazaiak, akik ebből önbizalmat szerezve a záró szakaszban már nem engedték ki az irányítást a kezükből. A legszorosabb állást a negyed első felében 47-41-nél jegyezhettük fel, de erre Renczes Rebeka azonnal triplával válaszolt. Az utolsó percekbe fordulva 52-47-nél, majd 54-50-nél akadt az MTK-TFSE-nek egy-egy felzárkózása. Döntő pillanatban azonban mindig megvillant egy szekszárdi játékos. Előbb Vincze Nikolett, majd Renczes Rebeka. Az 58-50-es végeredményt pedig Gereben Lívia állította be.

Fotó: Jantner Zsolt / Atomerőmű KSC Szekszárd

Hirdetés