Hirdetés
Magyarország

Az Atomerőmű KSC Szekszárd a bronzérmes a Sió Kupán

Atomerőmű KSC Szekszárd - NKA Universitas PEAC 80-66 (19-22, 20-14, 23-14, 18-16)

53. Sió Kupa
Szekszárd, Városi Sportcsarnok

Atomerőmű KSC Szekszárd: Studer 24/15, Wallace 19/6, Mányoky 10, Bálint 8/6, Horváth 6 Csere: Boros 8, Holcz 5, Szücs G.

NKA Universitas PEAC: Wentzel 11/3, Calhoun 18/3, Laczkó 8/6, Burdick 20, Kiss 4. Csere: Olawuyi 2, Szücs, Simon, Sanchez 3/3, Kohn.

Fotó: Jantner Zsolt / Atomerőmű KSC Szeszárd

Hirdetés

Az 53. Sió Kupa bronzmérkőzésén az Atomerőmű KSC Szekszárd 80-66-ra legyőzte az NKA Universitas PEAC gárdáját.

A keddi elődöntők alkalmával a házigazda szekszárdiak a Győrrel szemben maradtak alul, a pécsiek a DVTK-tól szenvedtek vereséget. Szekszárdi oldalon a keddi összecsapáshoz hasonlóan Cyesha Goree és Miklós Melinda nem léphetett pályára sérülés miatt. Mellettük Victoria Vivians is kihagyta az összecsapást. Esetében nem sérülésről van szó, hanem az akklimatizáció okán kapott pihenőt.

A mérkőzés elején a pécsiek ragadták magukhoz a kezdeményezést. Öt és fél perc játék után 14-9-re vezettek a vendégek. Kiss Virág és Sierre Calhoun villant meg a találkozó elején. Az első szakasz hajrájában kezdte felzárkózását a Szekszárd. A negyedet Mányoky Réka duplája zárta és ezzel 22-19-re alakította az állást a házigazda. Ezt követően még a második szakasz első perceiben is őrizte pár pontos előnyét a PEAC. A fordulat a második etap harmadik percében jött el, amikor 29-28-nál átvette a vezetést a Szekszárd.

Studer Ági remekelt, aki már a találkozó ezen korai szakaszában 16 pontnál járt. A folytatásban Boros Julcsi és Holcz Rebeka révén erősítette meg előnyét a KSC. Az ekkor kialakult 3-5 pontos differencia meghatározta a folytatást. A félidőben 39-36-os hazai előnyt regisztrálhattunk. Szekszárdi oldalon Studer Ági ponterős játékát már kiemeltük. A pécsieknél Sierra Calhoun járt 14 egységnél. A harmadik negyed elején Horváth Dóra is megszerezte első pontjait, majd ismét megvillant Mányoky Réka és ezzel egy perc alatt 43-36-ra módosult az állás.

A harmadik etapban egyértelműen a hazaiak akarata érvényesült. Gyorsan nőt a differencia a felek között. Hat és fél perc telt el ebből a játékrészből, amikor már 59-41-re vezetett a Szekszárd. Sydney Wallace is ízelítőt adott a tudásából, egymaga hét pontot szerzett ezen nagy futás alkalmával. A harmadik negyed végjátékában rendezték soraikat a pécsiek és Wentzel Nóra határozott játékával szépített is a PEAC.

Az utolsó 10 percnek 62-50-ről futottak neki a csapatok. Láthattunk kiváló megoldásokat a záró negyedben is. A pécsiektől Cierrea Burdick remekelt, 10 pontot ért el ebben a játékrészben Eközben azonban KSC mindössze egy légióssal a fedélzeten is magabiztosan őrizte előnyét. Studer Ági 6, Sydney Wallace 5 pontot szerzett negyedik negyedben, így végig kétszámjegyű maradt a differencia. A hazaiak 80-66-os sikerrel zártak.

Hirdetés