Hirdetés
Magyarország

Az Atomerőmű KSC Szekszárd a Herner TC csapatát látja vendégül:

:

Hirdetés

A válogatott szünetet követő első Európa Kupa játéknapon, szerdán 18 órától az Atomerőmű KSC Szekszárd a német Herner TC-t fogadja.

A kisebb megszakítást követően úgy folytatódik a küzdelem az Európa Kupa I-csoportjában, hogy a belga Basket Hema SKW és az Atomerőmű KSC Szekszárd 3 győzelemmel és 1 vereséggel rendelkezik (a két csapat versenyfutásában az egymás elleni eredmény a belgáknak kedvez), a két német alakulat, a Keltern és a Herner TC pedig 1 győzelmet és 3 vereséget jegyzett eddig.

Még októberben a Szekszárd egy remek meccsen 70-59-es győzelmet aratott a Herner TC otthonában. Azon az estén Erica McCall 25, Ivana Dojkic 20 pontot szerzett. Az amerikai magas játékost a forduló All-Star ötösébe is beválasztották. Csapatszinten kiemelést érdemel a 43-22-re megnyert lepattanócsata, a 21 támadólepattanó és a második esélyből elért 22 pont. Sikerült az ellenfelet 18 eladott labdába kényszeríteni és ebből 19 pontot szerezni. A válogatott szünet előtti időszak – a belgiumi vendégjátékot leszámítva – kifejezetten extra volt a Szekszárdnak, de még azon meccsek közül is kiemelkedett ez a németországi.

Fotó: Atomerőmű KSC Szekszárd – Jantner Zsolt

A válogatott szünet alatti változás Szekszárdon, hogy újra bevethető Tyaunna Marshall és visszatért a klubhoz Sara Krnjic. A BEAC elleni bajnoki hétvégén már ebben a felállásban jól sikerült. A 82-44-es siker alkalmával bő rotációt tudott alkalmazni a szakmai stáb és többen éltek a lehetőséggel, így Ivana Dojkic nélkül sem forgott veszélyben a magabiztos siker. Erica McCall dupla-duplája (18 pont, 14 lepattanó) mellett Studer Zsuzsa remek villanásait érdemes hangsúlyozni. Csapatszinten a 16 szerzett labda és a 25 gólpassz kiemelkedő.

A német riválisnak nincs jó szezonja. A bajnokságban 5 győzelemmel és 4 vereséggel mindössze a tabella 5. helyén állnak. A válogatott szünet után viszont bravúrt értek el, hiszen a második helyezett Hannovert győzték le. A 68-58-as sikerük alkalmával kiemelést érdemel a nyolc triplájuk, a 16 gólpasszuk és az a tény – ha minimálisan is – a lepattanókban riválisuk fölé kerekedtek. Komoly csapat a Herner TC, a bajnoki címvédők Németországban, biztosak lehetünk benne, hogy a szakmai stábjuk igyekezett rendezni a sorokat. A szombati győzelmük során Jordan Frericks 18, Kennedy Leonard 13 és Adelina Abaiburova 10 egységig jutott. Ők dominálnak támadásban, illetve még ebbe a sorba tartozik a holland válogatott Laura Westerik, aki ősszel 14 egységig jutott a mieink ellen.

Nehéz felvezetni a meccset, hiszen az októberi találkozó óta volt egy hosszabb szünet és a keret is változott. Ennek ellenére az eddig látott erősségekkel támadásban, a Németországban összeállt kiváló lepattanózással és hatékony védekezéssel zavarba hozható a Herner TC.

Fotó: Atomerőmű KSC Szekszárd – Jantner Zsolt

Hirdetés