Hirdetés
Hirdetés
Utánpótlás

Az Atomerőmű KSC Szekszárd az első döntős a junioroknál

Vasas Akadémia/A - Atomerőmű-KSC Szekszárd 38-45 (21-11, 1-14, 7-9, 9-11)

Nemzeti Leány Junior Bajnokság, elődöntő
Budapest, Vasas Pasaréti Sportcentrum
Varga-Záray K., Gruber N., Kiss M. (Dernei G.)

Vasas Akadémia/A : Van Rijs L. 2, Dúl 7/3, Siklós 9, Kuncz 5/3, Kun 8. Csere: Antal, Vin Rijs D. 1, Lőrinczy-Csomós, Nagy, Hámori 6.

Atomerőmű-KSC Szekszárd: Renczes 7, Miklós 14/3, Horváth 7, Németh 5, Holcz. Csere: Andi, Szücs 3, Haag 9/3, Sinka.

Hirdetés

A Nemzeti Leány Junior Bajnokság első elődöntője alkalmával az Atomerőmű KSC Szekszárd 45-38-ra legyőzte a Vasas Akadémia/A csapatát és ezzel bejutott a vasárnapi fináléba.

A Vasas kezdte jobban a találkozót és a mérkőzés elején 15-0-s előnyre tett szert. Öt percet kellett várni az első szekszárdi pontokra. A folytatásban 10 egység környékén állt be a differencia. Siklós Dorottya kiváló büntetőzését mindenképpen ki kell emelni, aki ilyen szituációból sokáig nem hibázott dobást. 10 perc után 21-11-re vezetett a Vasas.

A második szakasz első felét jóval pontszegényebb játék jellemezte. 21-15 sokáig nem tudott közelebb kerülni a Szekszárd. Sőt, ekkor egy büntetővel még növelte előnyét a Vasas. Azóta azonban már tudjuk, hogy ez volt házigazda egyetlen találata a második negyedben. A hajrára rendezte sorait támadásban a szekszárdi gárda és végül a vezetést is átvette. A nagyszünetben 25-22 állt az eredményjelzőn.

Fotó: Vasas Akadémia

A félidei statisztikát nézve azt láthattuk, hogy a Vasasnál Siklós Dorottya járt 8 pontnál, míg szekszárdi oldalon Miklós Melinda és Haag Panna 7-7 egységnél. A harmadik etap elején Horváth Dóra duplájával és Miklós Melinda triplájával 30-22-re lépett el a KSC. Ez 19-1-es széria volt. A Vasas első mezőnytalálatára a játékrész hajrájáig kellett várni. Ekkor Vin Rijs Luca értékesített duplát, a negyed végén pedig Kuncz Petra Laura hárompontosa 34-29-re felhozta a hazaiakat.

A záró szakaszban közel három percet kellett várni az első találatra. Ekkor Dúl Terka és Horváth Dóra kosárváltását regisztrálhattuk. A folytatásban Kun Rita öt pontjával 36-36-nál egyenlített a Vasas. Szekszárdi időkérést követően Haag Panna juttatta ismét előnyhöz a szekszárdiakat, akik innentől végig előrébb jártak. A hajrában többet kockáztatott a Vasas, de döntő pillanatokban a Szekszárd talált be és így egy feszült, küzdelmes mérkőzést megnyerve bejutott a fináléba.

Fotó: Vasas Akadémia

Hirdetés