Hirdetés
Archivum

Az Atomerõmû KSC Szekszárd az elsõ döntõs 2018-ban a Magyar Kupában:

:

Hirdetés

Az Atomerõmû KSC Szekszárd 77-70-re legyõzte a CMB Cargo UNI Gyõr gárdáját a Magyar Kupa elsõ elõdöntõjében. A harmadik negyedben a Gyõr 48-43-as vezetése után a szekszárdiak egy 14-0-s sorozattal hagyták állva riválisukat. A záró szakaszban pedig kézben tartották az irányítást.

Fotó: Tóth Zsombor/MKOSZ

Fotó: Tóth Zsombor/MKOSZ

A mérkõzést a Szekszárd kezdte jobban, az elsõ percekben 8-2-re lépett el. A Gyõr 12-12-nél érte utol riválisát és innentõl az elsõ negyedben már nem alakult ki különbség a felek között. 10 perc után 16-16 állt az eredményjelzõn. A második etapban 22-21-es szekszárdi vezetés után a Gyõr ragadta magához a kezdeményezést. Innentõl jellemzõen 3-5 pont között mozgott a különbség. A Gyõr legnagyobb elõnyét 36-28-nál jegyezhettük fel, de a félidõre 36-33-ra felzárkózott a Szekszárd.

A félidei statisztikán azt láthattuk, hogy mindkét csapat 50%-al dobott mezõnybõl. Nagy általánosságban is elmondható, hogy mindkét együttes lényegesen koncentráltabban, jobb ritmusban kosárlabdázott, mint pénteken. A harmadik negyedben a Gyõr 48-43-ig õrizte elõnyét. Innen a KSC egy 14-0-s sorozattal hagyta állva riválisát. A játékrész végén már 57-48 állt az eredményjelzõn. A záró szakasz elején elérte a lélektani 10 pontot a szekszárdi elõny. Innentõl kezdve sokáig ebben a mederben haladt az összecsapás.

A végjátékhoz közeledve a Gyõr rendezte a sorait támadásban. Kevesebb, mint másfél perc volt hátra, amikor egy triplával 71-68-ra módosult az állás. A következõ akciónál azonban a Szekszárd betalált, majd két büntetõt is értékesített és ezzel lényegében eldõlt a gyõztes kiléte. A szekszárdi együttes, mely kiváló formát mutatott támadásban, fennállása elsõ kupadöntõjére készülhet. Az ellenfele a fináléban a Sopron Basket – Aluinvent DVTK párharc gyõztese lesz. A harmadik helyért a Gyõr annak a párharcnak a vesztesével mérkõzik.

Eredmény

CMB Cargo UNI Gyõr – Atomerõmû KSC Szekszárd 70-77 (16-16, 20-17, 12-24, 22-20)

Galéria

Statisztika

Hirdetés