Hirdetés
Magyarország

Az Atomerőmű KSC Szekszárd bajnoki rangadón a DVTK-t fogadja:

:

Fotó: FIBA.Basketball

Hirdetés

A bajnokság 9. fordulójának záró mérkőzésén az Atomerőmű KSC Szekszárd a DVTK-t látja vendégül. Szabó Noémit, az Atomerőmű KSC Szekszárd szakmai és sportigazgatóját kérdeztük a salamancai Euroliga mérkőzés tapasztalatairól, illetve a vasárnapi rangadóval kapcsolatos várakozásairól.

November 28., vasárnap
19:00 Atomerőmű KSC Szekszárd – DVTK
Szekszárd, Városi Sportcsarnok
Játékvezetők: Cziffra Csaba Zsolt, Ádám József, Nagy Viktor (dr. Gincsai János Péter)

Az Atomerőmű KSC Szekszárd szerdán 96-54-es vereséget szenvedett Salamancában. Jól kezdett a szekszárdi együttes és az első 14-15 percben 27-20-ig kifejezetten jól tartotta magát. A folytatásban érvényesült a sorozat tavalyi ezüstérmesének a fölénye.

“Tudtuk, hogy nem ebben a fordulóban fogjuk megszerezni az első győzelmünket az Euroliga csoportban. Én itthonról követtem a mérkőzést és nem számítottam ekkora különbségre az első másfél negyed játéka után. Akkor egész jó helyzeteket alakítottunk ki támadásban, de elhibáztuk őket. Utána már kinyílt az olló és akkor azt csináltak velünk a spanyolok, amit akartak.” – kezdte a visszatekintését Szabó Noémi.

“Ebben az első szezonban tanulni jöttünk és lekopogom, eddig a magyar bajnokságban veretlenek vagyunk, tehát egyelőre nem ment a bajnoki szereplés rovására. Ismerünk arra példát, hogy valaki megpróbálta megvetni a lábát az Euroligában és arra a bajnoki teljesítménye ráment. Ez az, amit mi szeretnénk elkerülni. Bízom benne, hogy ezt tudjuk tartani. A magyar csapatok ellen már látszik ez az acélosodás, amilyen tapasztalatokat a fiatalabb magyar játékosok, mint Studer Ági, Mányoky Réka, Gereben Lívia vagy éppen Miklós Melinda szereztek. Ez tudják kamatoztatni klubszinten és a válogatottban is. Haladni kell tovább ezen az úton és akkor az első győzelem is meg fog születni. Bízzunk benne, hogy akár már szerdán a Riga ellen.”

Szerdán tehát a Riga lesz az ellenfél, a félidejéhez érkezik az Euroliga alapszakasza, így a napi feladatok mellett ez a mérföldkő a tapasztalatok összegzésére is lehetőséget ad.

“Összességében azt tudom mondani, hogy a konzekvenciákat le kell vonni. Fizikálisan és mentálisan is erősödni kell. A Salamanca ellen látszódott, hogy Nikolina Milic volt, aki ezt a szintet képviseli és más most nem tudott hozzá felnőni.” – mondta Szabó Noémi, akinek azt is felvetettük a beszélgetésünk során: a bajnoki mérkőzéseken már látszódnak jelek, hogy magasabb szinten edződik hétről hétre a csapat.

“Nem szeretnék senkit sem kiemelni, de például Miklós Melindán szembeötlő ez a változás, ami védekezésben, helyezkedésben és az ütközéseknél is meglátszódik. Jó keze van és ha kicsit magabiztosabb lesz, akkor jönnek majd a pontok és ebből a ritmusból be is tud találni. Mindenkire igaz ez, mert Salamancában abból is adódtak a kimaradó helyzetek, hogy jóval nagyobb sebességre késztetett minket az ellenfelünk, mint amit megszoktunk. Ezért bízom benne, hogy például a Sopron ellen jobb mérkőzéseket foguk játszani, mert nem az lesz, mint az elmúlt években, hogy csak az egymás elleni meccseken találkozunk egy-egy ilyen kaliberű riválissal, hanem sorozatban benne vagyunk ebben a darálóban.” – összegzett a szekszárdiak szakmai és sportigazgatója.

Fotó: FIBA.Basketball

Forduljunk a bajnokság felé, ahol vasárnap 19 órától a DVTK-t fogadja rangadón a Szekszárd.

“A DVTK-nak kicsit döcögősen indult a szezon, de megérkezett Keyona Hayes, aki komoly erősítést jelent és sérülésből felépült Milica Jovanovic, aki szintén bevethető lesz. Váltás történt a vezetőedzői poszton. Földi Attila helyére Völgyi Péter ugrott be szakmai igazgatóként. Amikor váltás van, az egy ideig mindig viszi fel a nívót és mindenki szeretne bizonyítani, így kiemelkedő egyéni produkciók születhetnek. Én azért nagyon bízom benne, hogy nem vasárnap fognak szárnyalni.” – kezdte a soron következő bajnoki mérkőzés felvezetését Szabó Noémi, aki a regeneráció fontosságára is felhívta a figyelmet.

“Hosszú utazás után vagyunk, ami megviselte a lányokat, de nagyon jó rehabilitációs rendszerünk van. A stábunk mindent megtesz, szoktak krioszaunázni a játékosok és jó regenerációs foglalkozásokat tartanak a szakembereink. Most nem szombaton, hanem vasárnap este 19 órakor játszunk. Ezt figyelembe véve Zseljko és a stáb úgy alakította ki a programot, hogy legyen kellő pihenő idő. Úgy gondolom, hogy készen állunk a következő feladatra. Nem szabad összeesni a szerdai vereségtől, hazai pályán nem is jellemző ránk és a szurkolóink támogatásával jó mérkőzést tudunk játszani. Bízom benne, hogy néhány fordulóval az alapszakasz első körének vége előtt tarthatjuk a veretlenségi sorozatunkat.”

Szabó Noémit zárásul arról is kérdeztük, hogy mi lehet a kulcs a vasárnapi rangadón.

“Az egyik nagyon fontos elem Keyona Hayes semlegesítése, aki sokat vállal a mérkőzéseken. Mi azonban mindig szisztémában gondolkozunk és ha csapatvédekezésben a megszokott szintet tudjuk hozni, akkor ott nem hiszem, hogy baj lesz. Támadásban palánk alatt úgy érzem, hogy az egész szezonban jók vagyunk a három centerrel. Különösen úgy, hogy Sara Krnjic is egyre jobb formát mutat hétről hétre és a Salamanca ellen ő volt az, aki még játékba próbált lendülni és hozzá tudott tenni. Fontos lenne, hogy mezőnyből magabiztosabb teljesítményt produkáljunk. Ebben nagy segítséget nyújthat Dana Evans, aki szintén javuló formát mutat. Bizakodó vagyok, hogy az eddigi elvégzett munka alapján támadásban és védekezésben csapatként felül tudunk kerekedni a DVTK-n.” – összegzett az Atomerőmű KSC Szekszárd szakmai és sportigazgatója.

Fotó: FIBA.Basketball

Hirdetés