Hirdetés
Archivum

Az Atomerõmû KSC Szekszárd nyerte a Magyar Kupát 2018-ban:

:

Hirdetés

A 2018-as Magyar Kupa döntõjében az Atomerõmû KSC Szekszárd 66-64-re legyõzte a Sopron Basket együttesét. A szekszárdi klub fennállása elsõ kupagyõzelmét ünnepelhette.

MTI Fotó: Krizsán Csaba

MTI Fotó: Krizsán Csaba

Két lelkes szurkolótábor biztatása közepette dobták fel a labdát a fináléban. Óriási taktikai csata bontakozott ki, mely során elsõsorban a védekezés dominált. Három percet kellett várni az elsõ találatokra. Ekkor Aleksandra Crvendakic és Gereben Lívia kosárváltását jegyezhettük fel. Fej-fej mellett haladtak a csapatok, 10 perc után 13-13 állt az eredményjelzõn. A második negyed elején ragadta magához az irányítást a Szekszárd. Amikor a félidõig 9 pontig jutó Gereben duplája célt ért, 22-15-nél már soproni idõkérés miatt állt a játék. Stabilan õrizte elõnyét a pontosabban játszó KSC. A nagyszünethez 26-23-ról érkeztek a csapatok. A statisztikát figyelve a fontos mutatókban szinte alig alakult ki különbség a két gárda között.

A harmadik negyed elején Teja Oblak növelte 31-23-nál 8 egységre a szekszárdi elõnyt. Az elsõ soproni mezõnykosárra közel 4 percet kellett várni. A legnagyobb differenciát a szlovén irányító újabb hárompontosánál 36-27-nél rögzíthettük ebben a szakaszban. Az utolsó 10 percnek pedig 43-35-rõl vágtak neki a felek. A záró szakasz kezdetén átlépte a lélektani 10 egységet a KSC vezetése. Ezt követõen nagy hajrába kezdett a Sopron. 55-50-nél Yvonne Turner megszerezte a hazaiak elsõ tripláját a fináléban. Egészen 57-56-ra felkapaszkodott a hazai együttes. Szekszárdi részrõl azonban mindig jött egy villanás, amivel õrizte elõnyét a tolnai gárda. Az utolsó fél percben Crvendakic triplája után 64-62-nél még nyílt lett a végjáték, de Sara Krnjic keze a büntetõnél nem remegett meg. Ezzel az elsõ kupasikerét ünnepelhette az Atomerõmû KSC Szekszárd!

Az eredményhirdetés során kiosztották az egyéni elismeréseket. Az MVP Gereben Lívia (Atomerõmû KSC Szekszárd) lett, míg a Szerencsejáték Zrt. különdíját Yvonne Turner (Sopron Basket) vehette át.

Eredmény

Sopron Basket – Atomerõmû KSC Szekszárd 64-66 (13-13, 10-13, 12-17, 29-23)

Galéria

Statisztika

Hirdetés