Hirdetés
Nagyvilág

Az ausztrál liga 40. szezonja kezdődik:

:

Hirdetés

Canberrában a helyi Parlament épületének szomszédságában megtartották az ausztrál profi liga, a WNBL előttünk álló szezonjának prezentációját. A liga a 40. kiírásához érkezik.

Fotó: WNBL

A női kosárlabda az ausztrál sport történelmét tekintve úttörőnek számított, amikor 40 évvel ezelőtt elrajtoltak a bajnoki küzdelmek. Ausztráliában ugyanis először a kosárlabdában indítottak női profi ligát. Egy hosszú felfelé ívelő időszak után komoly válságot élt át a WNBL, melynek vezetői – élükön Lauren Jacksonnal – igyekeznek jelenleg gazdaságilag is erősíteni a liga pozícióit.

“40 év hihetetlenül hosszú idő. Most újra erősödik a női sport Ausztráliában és mi is igyekszünk ebben megtalálni a helyünket.” – fogalmazott bevezetőjében a WNBL első számú szakmai vezetőjeként dolgozó Lauren Jackson, majd így folytatta: “Ismét azt az úttörő szerepet kell betöltenünk, amit korábban és úgy látom, most adottak hozzá a sportolóink, hogy ezt elérjék. Sok válogatott játékos döntött úgy, hogy nálunk folytatja pályafutását és WNBA-ből is érkeznek légiósok.”

Fotó: WNBL

Komoly financiális válság után kezd magára találni a WNBL. Az elmúlt szezonban kellemetlenül hosszúra nyúló kényszerszünet után ismét sikerült országos televíziós közvetítésre partnert találni. Minden fordulóból egy meccset képernyőre tűzött a helyi Fox Sport. Ezt az előttünk álló évadban is megteszik, de tárgyalnak arról a liga vezetői, hogy minden találkozó egy streaming szolgáltatáson keresztül élőben követhető legyen.

Arra a kérdésre, hogy mi szükséges az előrelépéshez, Lauren Jackson egyértelmű választ adott. “Pénz. A megfelelő források. Igyekszünk a piacon úgy pozícionálni a ligát, hogy az vonzó legyen és be tudjunk hozni megfelelő szereplőket. Ma például még egy sport és marketing workshop is vár ránk is Canberrában. Olyanokat hívtunk meg erre, akik sokat tudnak ezen területekről.”

Hirdetés