Hirdetés
Archivum

Az ausztrálok a spanyolokat is simán verték:

:

Hirdetés

Ausztrália továbbra is remek formában játszik. Az Egyesült Államok pénteki legyõzése után szombaton a spanyolokat is kiütötték a salamancai szupertorna második napján.

Nem mindennapi elsõ negyedet láthatott a salamancai közönség a Spanyolország-Ausztrália találkozón. Ezen a szinten teljesen meglepõ dobópárbaj alakult ki, 4 perc alatt már 11 pontnál jártak a spanyolok és 14-nél az opálok. José Ignacio Hernández még idõt is kért, de ezzel sem sikerült változtatnia mérkõzés menetén. A dobópárbaj egyértelmûen a vendégeknek kedvezett, akik 19-34-re el is léptek az elsõ 10 perc végére. Érdekesség, hogy a spanyolok 10 labdát adtak ebben a játékrészben.

A második negyedben folytatódott az ausztrál parádé, a VB címvédésre készülõ válogatott tagjai az elsõ 20 percben 72%-al dobálták a duplákat és 60%-al a triplákat. Ennek az eredménye pedig 37-63-as vendég elõny lett a szünetben.

A harmadi periódusban egy agresszívabb és sokkal jobban védekezõ hispán alakulat futott ki a pályára. A spanyolok csak 13 pontot engedélyeztek ekkor az ausztráloknak, de mindössze 15-öt dobtak, így a különbség érdemben nem csökkent. A negyedik negyedben még jobban összeállt a védekezés hazai oldalon, a kicsit leeresztõ opálok mindössze 9 pontig jutottak, míg a spanyolok Montañana és Fernandez révén összekapták magukat támadásban. A vége így spanyol részrõl egy vállalható, 64-85 vereség lett. A gyõztes csapatból Grima (24 pont) és Cambage (20 pont) bizonyult a legjobbnak.

A nap másik mérkõzésén, ahogy várható volt, az Egyesült Államok és Szenegál nem képviselt egy szintet. Az amerikaiak a mezõnybõl mindössze egy dobást hibázó Diana Taurasi vezetésével 93-51-es gyõzelmet arattak.

Eredmények

Spanyolország – Ausztrália 64-85
Egyesült Államok – Szenegál 93-51

Hirdetés