Hirdetés
Archivum

Az Eb-bronzérmes keretével készül a 3×3-as VB-re Hollandia:

:

Hirdetés

Egy újabb csoportriválisunk véglegesítette utazó keretét a június 8-án kezdõdõ manilai 3×3-as Világbajnokságra. Hollandia a tavalyi hazai rendezésû kontinenstornán bronzérmet szerzõ válogatottjukat nevezte.

Fotó: FIBA.Basketball

Fotó: FIBA.Basketball

A holland szövetség közleményébõl kiderül, hogy a keretüket Karin Kuijt, Jacobine Klerx, Sharon Beld és Loyce Bettonvil alkotja. Ebben a felállásban végeztek tavaly a harmadik helyen Amszterdamban. Sok játékost megnéztek, de végül a szakmai stáb nem változtatott. A tavalyi Európa-bajnokságon Karin Kujit, a keret legeredményesebb játékosa az All-Star csapatba is bekerült. A bronzmeccsen a franciáknak egymaga 9 pontot dobott.

„Ennek a négyesnek nagy elõnye, hogy komoly tapasztalatuk van a 3×3-as kosárlabdában. Itt rendkívül fontosak a begyakorolt automatizmusok, a gyors váltások támadás és védekezés között, illetve fontos szerepet játszik a fizikalitás is. Õk négyen 2017-ben nagyon erõs csapatot alkottak.” – olvasható Hakim Salem szövetségi kapitány nyilatkozata a holland szövetség sajtóközleményében.

A Világbajnokságon válogatottunk június 8-án, pénteken magyar idõ szerint 10 óra 20 perctõl éppen Hollandia ellen mutatkozik be. A csoportkör részletes menetrendjérõl korábban ITT írtunk.

Hollandiában hazánkhoz hasonlóan komolyan veszik a 3×3-as szakágat. A férfi válogatottjuk már bekerült az ottani olimpiai bizottság „TeamNL programjába”. Ennek keretében minden erõforrást biztosítanak a sikeres tokiói felkészüléshez. Emellett a holland szövetség egy profibb hazai liga elõkészítésén is dolgozik, mely jelentõs pénzdíjat biztosítana a gyõztesnek. Júliusban az elsõ tornán 20 ezer euró lesz az összdíjazás.

Hirdetés
Hirdetés