Hirdetés
Európa

Az Eb-selejtezők legjei:

:

Hirdetés

A 2021-es női kosárlabda Európa-bajnokság selejtező-sorozata kapcsán a magyar válogatott legfontosabb statisztikáit már összegyűjtöttük, illetve egy kisebb nemzetközi kitekintőt is tettünk. Most nézzük meg a 2019 novemberében indult versenysorozat “legjeit” az egyéni teljesítményeket tekintve.

Legtöbb szerzett pont

Az egy mérkőzésen egy játékos által szerzett legtöbb pont egy történelmi sikerhez kötődik. Még 2020. novemberében Dánia 91-74-re legyőzte Romániát. 1999 óta nem nyertek mérkőzést az Eb-selejtezők alkalmával a dánok. A csapatukat a legmagasabban jegyzett játékosuk Maria Jespersen vezette sikerre, aki 35 pontot ért el. A triplákat tekintve hat kísérletéből négy sikeres lett. A szerzett pontokat tekintve Jespersen produkcióját Jelena Dubljevic 34 és Satou Sabally 33 pontos teljesítménye követi.

Fotó: FIBA.Basketball

Legtöbb lepattanó

Az egy mérkőzésen egy játékos által leszedett legtöbb lepattanó Marica Gajic nevéhez fűződik szintén 2020 novemberéből. Bosznia-Hercegovina 92-54-re kiütötte Észtországot, amikor Marica Gajic 19 lepattanót jegyzett. A bosnyákok jelenleg sérült szupertehetsége akkor a 19 lepattanója mellett 21 pontot ért el. Érdekesség, hogy a második és a harmadik legtöbb lepattanót szintén Gajic gyűjtötte. Az oroszok és a svájciak ellen is volt 18-18 lepattanós meccse. A negyedik a rangsorban Határ Bernadett 17 lepattanóval a 2019-es amszterdami fellépés során.

Fotó: FIBA.Basketball

Legtöbb gólpassz

Az Eb-selejtezõk során az egy mérkőzésen kiosztott legtöbb gólpasszt Lenka Bartakova jegyzi. A csehek múlt héten csütörtökön 100-52-re verték Romániát. Bartakova 16 asszisztot osztott ki. Ezt a teljesítményt Alina Iagupova tudta megközelíteni. Az ukránok minél nagyobb pontkülönbség kialakításáért küzdöttek Portugália ellen. A 84-56-os siker alkalmával Iagupova statisztikai lapjára 16 gólpassz került.

Fotó: FIBA.Basketball

Legtöbb szerzett labda

Az Eb-selejtezõk során az egy mérkőzésen elért legtöbb szerzett labda hat. Ezt hat játékos is elérte, ők Yvonne Anderson (Szerbia),‎ Aleksandra Crvendakic (Szerbia)‎, Radostina Dimitrova (Bulgária), Marica Gajic (Bosznia-Hercegovina), Kseniia Levchenko (Oroszország) és Anete Steinberga (Lettország).

Hirdetés