Hirdetés
Archivum

Az Eb-selejtezõk legjei:

:

Hirdetés

A 2019-es nõi kosárlabda Európa-bajnokság selejtezõ-sorozata kapcsán a magyar válogatott legfontosabb statisztikáit már összegyûjtöttük, illetve egy kisebb nemzetközi kitekintõt is tettünk. Most nézzük meg az egy év alatt lejátszott 96 tétmeccs legjeit a játékosok egyéni mutatóit figyelve.

Legtöbb szerzett pont

Az egy meccsen egy játékos által elért legtöbb pont Alina Iagupova nevéhez fûzõdik. Még tavaly novemberben Ukrajna 94-44-re kiütötte Bulgáriát. Iagupova 33 perc alatt 41 pontot szerzett, a 26 mezõnykísérletébõl 14-et értékesített, közte 9 triplát. Emellett azon a délutánon leszedett 9 lepattanót és kiosztott 4 gólpasszt.

Fotó: FIBA.Basketball

Fotó: FIBA.Basketball

Legtöbb lepattanó

Az egy mérkõzésen egy játékos által leszedett legtöbb lepattanó friss emlék, hiszen az utolsó elõtti fordulóban Marica Gajic jegyezte. A bosnyákok kisebb meglepetésre 83-68-ra verték a késõbbi csoportgyõztes Montenegrót. A szupertehetségük közel 37 percet töltött a pályán és 27 lepattanót rögzítettek a statisztikai lapjára, ebbõl 22 védõ és 5 támadó volt. Emellett 17 pontot jegyzett és kiosztott 3 gólpasszt is.

Fotó: FIBA.Basketball

Fotó: FIBA.Basketball

Legtöbb gólpassz

Az Eb-selejtezõk során az egy mérkõzésen kiosztott legtöbb gólpassz Anastasiya Verameyenka nevéhez fûzõdik. A fehéroroszok klasszis centere Tallinban a házigazda észtek 113-63-as kiütése során 11 gólpasszal segítette társait. Ez volt az emlékezetes triplát-duplát hozó teljesítménye, hiszen a statisztikai lapjára 19 pontot és 10 lepattanót is feljegyeztek. Azóta már azt is tudjuk, hogy az egyetlen ilyen bravúros egyéni teljesítménye lett ez ennek a sorozatnak.

Fotó: FIBA.Basketball

Fotó: FIBA.Basketball

Legtöbb szerzett labda

A selejtezõk alkalmával a legtöbb szerzett labda egy találkozón Eva Lisec érdeme. A szlovén válogatott 97-57-re múlta felül Finnországot, amikor Lisec statisztikai lapjára 9 szerzett labdát írtak fel. Ezen felül 12 pont és 13 lepattanó került a neve mellé.

Fotó: FIBA.Basketball

Fotó: FIBA.Basketball

Hirdetés